
Nr 77, vecka 14/2021
Våren är på ingång
Trots det velande vädret under påsken är våren ändå på gång, vi börjar med lättnadens suck få in de första späda primörerna som sparris och ramslök. Som vi längtat!
Dessutom får vi in nya goda lokala delikatesser varje vecka, som frallor från Widerbeg & Ko, nya korvar från Vismarlövsgården och mjukgörande handsprit från Skånska spritfabriken. Vi har förstås kvar det fina köttet från Tolånga 17, den godaste mjölken från Furumossen, äggen från Ola på Hyllehög och alla andra lokala basvaror.
Vi hoppas du får en fin lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
-
Grillad fläskkotlett med ogrässmör, recept från Christian Liljeblad
-
Morotssoppa med riv, recept från Milo Kalén
-
Ugnsbakad rotselleri, recept från Susanna Bill ur boken Vegoflex
-
Jordärtskockssoppa med svartkålschips & kastanjechampinjoner, recept från jord
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Tockafarmen
Veckans råvara: Ramslök