
Nr 76, vecka 13/2021
Äntligen är påsken här!
Påsken är tidig, men vi på Myllakontoret har nog aldrig längtat som i år. Dels för att få en anledning att fira och bryta upp vardagen men också för att vi har fått in så många roliga producenter att jobba med, och att de ger oss ännu mer att erbjuda er kunder!
En hel del i påsksortimentet är tillfälligt, men vissa saker som korv från Vismarlövsgården, mjöl och havregryn från Skånemöllan och chipsen från Bjäre chips blir en del av vårt fasta Självplocks-sortiment. Vi behåller förstås alla klassiker vi fått förtroendet att sälja sen innan, som till exempel naturbetesköttet från Tolånga 17 och de ekologiska äggen från Ola på Hyllehög. Hör gärna av dig till oss på hej@myllamat.se om du har förslag på vad du vill se i sortimentet!
Glad lokal påsk!
Rickard och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
-
Äppelstekt karré i krämig sås, recept från Marcus “Kocken på Åkern” Nilsson
-
Sparris och halloumispett, recept från Nablusi mejeri
-
Ägghalveröra med sill i salladsbåt, recept från Sofia Tronêt Fernberg
-
Smörrebröd med lax, recept från Sofia Tronêt Fernberg
-
Potatistortilla med löj- & forellrom, recept från Maria Dahlquist, foto av Ola Cedell
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Ola på Hyllehög
Veckans råvara: Ägg