
Nr 75, vecka 12/2021
Nyheter i både sortiment och leveransmöjligheter
Vad kul att så många ville att vi skulle leverera ännu längre bort, det firar vi med att självklart öppna upp för det. Nu kan hela Skåne få leverans från oss!
Vi håller dessutom på att levla upp sortimentet, du kan redan nu köpa fin chark från Strömbäcks slakteri och surdegsbröd från hantverksbageriet Widerberg & Ko. Vi har också fått in chips från Bjärechips, lokalare fredagssnacks är svårt att hitta!
Vi hoppas du får en fin lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
-
Äppelstekt karré i krämig sås, från Marcus “Kocken på Åkern” Nilsson
-
Karré med rotfruktskompott, äpplen och rostad potatis, från Caroline Vass
-
Svamppytt med rotfrukter, pepparrotskräm, bakat ägg och picklad rödlök, från Julia Tuvessons bok Plåtmat
-
Svampbiffar med hasselbackade rotfrukter, pressgurka och gräddsås, från Julia Tuvessons bok “Käka grönt!”
-
Jordärtskockssoppa med timjan och karamelliserad rödlök, från Sofia Tronêt Fernberg
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Ola på Hyllehög
Veckans råvara: Ägg