
Nr 74, vecka 11/2021
Äntligen lokal mat till fler
Det är med en lättnadens suck vi till slut berättar vad vi hållit på och slipat på de senaste veckorna, vi kommer äntligen öppna upp för leverans till många fler!
"Det ska bli enklare att äta lokal mat", det är våra ledord. Men enklare för vem? För alla såklart! Ett steg i det är att kunna erbjuda de fantastiska skånska böndernas råvaror hem till fler. Därför är vi fantastiskt glada att äntligen kunna erbjuda mat även till dig som bor i till exempel Näset, Sjöbo, Trelleborg, Kävlinge och överallt där det är turkos-markerat i kartan här. Tipsa en vän så blir vi jätteglada! Vi har den i större format på hemsidan och hjälper gärna till att svara på om det går att få hemleverans om den du tänker på ligger längs med gränsen.
Vi hoppas du får en fin lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
-
Kycklinggryta med svamp och rostade grönsaker, från Caroline Vass
-
Krämig omelett med yoghurtbollar, sparris och rädisskott, från Sofia Tronêt Fernberg.
-
Quinoa-otto med polkabetor & örtmarinerad tempeh, recept från jord
-
Oxköttbullar med hetta, från Caroline Vass
-
Frukostgröt med äpplen i brynt smör, från Caroline Vass
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Karl och Mikael på Fruktstereo
Veckans råvara: Äpple