
Nr 73, vecka 10/2021
Nya produkter, samarbeten och kollegor
Nu händer det verkligen mycket här på Mylla. Det är nästan lite som att vi synkat oss med den skånska myllan vi lånat vårt namn från som också spirar med nya skott nu!
Veckans nyheter är bland annat tre sorters underbara äpplen från Gedenryds frukt utanför Kristianstad och Fruktstereos fina jästa produkter. Jag åkte till Karl och Mikael på Fruktstereo för några veckor sen för att se deras lokal, en stor källare i Frihamnen proppfull med goda saker. De jobbar aktivt på att få tag på så lokala frukter som möjligt till sina produkter, bland annat från fruktträdgårdar kring Kirseberg där vi ju har vår packlokal. Du kan läsa hela intervjun på vår hemsida.
Och så är det vår nya kollega, kanske har du redan sett på instagram? Vi välkomnar Jens Thulin som har Vismarlövsgården till oss! Jens har lång erfarenhet av hållbarhetsarbete som föreläsare men också på sin egen gård som är certifierad enligt Svenskt Sigill och en av få svenska producenter som är klimatcertifierad.
Vi hoppas du får en fin lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
-
Grundrecept: Köttfärslimpa med gräddsås, från Louise Bondebjer
-
Rotsellerirårakor med betor och yoghurtbollar, från Christian Liljeblad
-
Jordärtskockssoppa med svartkålschips & kastanjechampinjoner, från cafeet jord
-
Halloumipytt med örtsmör och senapskräm med äpple, från Julia Tuvessons bok plåtmat
-
Ugnsbakad rotselleri, från Susanna Bills bok Vegoflex
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Karl och Mikael på Fruktstereo
Veckans råvara: Äpple