Nr 73, vecka 10/2021 - Mylla

Nr 73, vecka 10/2021

Nya produkter, samarbeten och kollegor

Nu händer det verkligen mycket här på Mylla. Det är nästan lite som att vi synkat oss med den skånska myllan vi lånat vårt namn från som också spirar med nya skott nu!

Veckans nyheter är bland annat tre sorters underbara äpplen från Gedenryds frukt utanför Kristianstad och Fruktstereos fina jästa produkter. Jag åkte till Karl och Mikael på Fruktstereo för några veckor sen för att se deras lokal, en stor källare i Frihamnen proppfull med goda saker. De jobbar aktivt på att få tag på så lokala frukter som möjligt till sina produkter, bland annat från fruktträdgårdar kring Kirseberg där vi ju har vår packlokal. Du kan läsa hela intervjun på vår hemsida.

Och så är det vår nya kollega, kanske har du redan sett på instagram? Vi välkomnar Jens Thulin som har Vismarlövsgården till oss! Jens har lång erfarenhet av hållbarhetsarbete som föreläsare men också på sin egen gård som är certifierad enligt Svenskt Sigill och en av få svenska producenter som är klimatcertifierad.

Vi hoppas du får en fin lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget

 

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

      

        Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!

         

        Så anpassar du recepten till alla!
        För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

         

        Mer att läsa:

        Veckans bonde: Karl och Mikael på Fruktstereo

        Veckans råvara: Äpple

         

        Alltid på Mylla
         
        Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
        Föregående Nr 74, vecka 11/2021
        Nästa Nr 72, vecka 9/2021

        Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

        Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

        Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

        På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.