
Nr 72, vecka 9/2021
Uppvarvning pågår!
Det verkar som att vintern släppt sitt grepp om Skåne, och även om det har varit härligt med en ordentligt kall vinter med frusna Pildammar och kanaler så är iallafall vi redo för vårens ankomst.
Vet man var man ska kika så ser man att våren redan är på gång, det börjar komma upp skott på fälten och det förra veckan var det faktiskt ljust både på väg till och från jobbet. Precis som naturen börjar vi på Mylla också varva upp. Vi har redan fått in till exempel underbara bröd och småkakor från Vismarlövs bagarstuga i Tillvalssortimentet och många nyheter och spännande producenter är på ingång. Redan till nästa vecka kommer vi lansera en för oss helt ny producent som jobbar med att förädla frukt som blivit över från både trädgårdar och övergivna odlingar. Kan du gissa vilka det är?
Vi hoppas du får en fin lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
-
Oxköttbullar med hetta, recept från Caroline Vass
-
Polkabetssallad med yoghurtbollar, från Nablusi Mejeri
-
Fredagsmys på Myllas vis, recept från Sofia Tronêt Fernberg
-
Världens enklaste morotssoppa, från Caroline Vass
-
Plättar med kanelstekta äpplen, från Susanna Bill ur boken Vegoflex, foto av David Back
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Linus på Möllegården
Veckans råvara: Morot