Nr 70, vecka 7/2021 - Mylla

Nr 70, vecka 7/2021

Charmen med att äta i säsong

Ännu en vecka är avklarad och vi har ätit mer rotfrukter och annat som nu är i säsong. Någon annan som ser fram emot tomater, sallad och primörvitlök? Det är ju lite charmen med att äta i säsong, att få längta lite också.

Om du följer oss på sociala medier har du säkert sett att vi är ute och träffar både nya och gamla odlare och producenter för att se till att det kommer in i sortimentet så snart som möjligt. Vi var bland annat hos Bengt och Christel på Ebbatorps Fågel i veckan, för att lära oss ännu mer om hur de jobbar och vad vi kan hitta på framöver. Det är den relationen som vi på Mylla tycker är så viktig. Prova deras kyckling så märker ni hur deras omtanke om djuren gör en stor skillnad på smaken.

Vi hoppas du får en fin lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget

 

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

      

        Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!

         

        Så anpassar du recepten till alla!
        För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

         

        Mer att läsa:

        Veckans bonde: Ebbatorps fågel

        Veckans råvara: Kyckling

         

        Alltid på Mylla
         
        Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
        Föregående Nr 71, vecka 8/2021
        Nästa Nr 69, vecka 6/2021

        Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

        Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

        Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

        På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.