
Nr 70, vecka 7/2021
Charmen med att äta i säsong
Ännu en vecka är avklarad och vi har ätit mer rotfrukter och annat som nu är i säsong. Någon annan som ser fram emot tomater, sallad och primörvitlök? Det är ju lite charmen med att äta i säsong, att få längta lite också.
Om du följer oss på sociala medier har du säkert sett att vi är ute och träffar både nya och gamla odlare och producenter för att se till att det kommer in i sortimentet så snart som möjligt. Vi var bland annat hos Bengt och Christel på Ebbatorps Fågel i veckan, för att lära oss ännu mer om hur de jobbar och vad vi kan hitta på framöver. Det är den relationen som vi på Mylla tycker är så viktig. Prova deras kyckling så märker ni hur deras omtanke om djuren gör en stor skillnad på smaken.
Vi hoppas du får en fin lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
-
Rosmarin- och citrondoftande kyckling med blomkålsmos och rostade tomater, recept från Milo Kalén
-
Galetter med kastanjechampinjoner, timjan och parmesankräm, recept från Sofia Tronêt Fernberg
-
Bengts kycklingschnitzel, recept från Bengt på Ebbatorps fågel
-
Svamppytt med rotfrukter, pepparrotskräm, bakat ägg och picklad rödlök, recept från Julia Tuvesson, boken Plåtmat
-
Snabb äppelpaj med kolasås, recept från Caroline Vass
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Ebbatorps fågel
Veckans råvara: Kyckling