Nr 69, vecka 6/2021 - Mylla

Nr 69, vecka 6/2021

Bengts egen kycklingschnitzel

Har du smakat kycklingen från Ebbatorp? Veckans bondebesök går till Bengt och Christel som är måna om att hålla både hög kvalitet och dessutom jobba på ett hållbart sätt. Följ med till deras gård för att höra mer om hur de jobbar med sin uppfödning, och missa för allt i världen inte Bengts eget favoritrecept på schnitzel!

Bakom kulisserna har vi börjat träffa fler producenter för att kunna leverera ännu mer god mat till dig, och ge ännu fler producenter skäligt betalt för sitt jobb. Tack för att du handlar från oss och gör vår dröm om lokal mat med färre mellanhänder möjlig, och kom ihåg att höra av dig om du tycker något saknas i sortimentet.

Vi hoppas du får en fin lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget

 

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

      

        Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!

         

        Så anpassar du recepten till alla!
        För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

         

        Mer att läsa:

        Veckans bonde: Ebbatorps fågel

        Veckans råvara: Kyckling

         

        Alltid på Mylla
         
        Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
        Föregående Nr 70, vecka 7/2021
        Nästa Nr 68, vecka 5/2021

        Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

        Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

        Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

        På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.