
Nr 69, vecka 6/2021
Bengts egen kycklingschnitzel
Har du smakat kycklingen från Ebbatorp? Veckans bondebesök går till Bengt och Christel som är måna om att hålla både hög kvalitet och dessutom jobba på ett hållbart sätt. Följ med till deras gård för att höra mer om hur de jobbar med sin uppfödning, och missa för allt i världen inte Bengts eget favoritrecept på schnitzel!
Bakom kulisserna har vi börjat träffa fler producenter för att kunna leverera ännu mer god mat till dig, och ge ännu fler producenter skäligt betalt för sitt jobb. Tack för att du handlar från oss och gör vår dröm om lokal mat med färre mellanhänder möjlig, och kom ihåg att höra av dig om du tycker något saknas i sortimentet.
Vi hoppas du får en fin lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
-
Rosmarin- och citrondoftande kyckling med blomkålsmos och rostade tomater, recept från Milo Kalén
-
Kycklingpanna med bacon & äpplen, recept från Maria Dahlquist
-
Kyckling i lergryta, recept från Sofia Tronêt Fernberg
-
Bengts kycklingschnitzel, recept från Bengt på Ebbatorps fågel
-
Stekt kycklingbröst med vitt rotmos och basilikasås, recept från Christian Liljeblad
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Ebbatorps fågel
Veckans råvara: Kyckling