Nr 67, vecka 4/2021 - Mylla

Nr 67, vecka 4/2021

Små krukor med stor effekt

Veckans bondebesök är inom Malmös gränser, och det i sig är väl inte så ovanligt. Det ovanliga är att vi inte åkte ut till ett fält, utan ner i en källare i Augustenborg! Bladverkstaden odlar färskt mikrogrönt, små skott från flera olika sorters växter. Det finns inte särskilt mycket specifik forskning på just mikrogrönt, men enligt en amerikansk studie är det 5-40% högre näringstäthet i mikrogrönt än när skotten är fullt utvecklade. Det finns också en svensk studie där personer med diabetes som åt skott av rödkål fick ett sänkt och mer stabilt blodsocker. Veckans Gårdskasse innehåller bland annat deras rädismix, ett lite pepprigt piff till tallriken såhär i januari.

Vi hoppas du får en fin lokal vecka! 
Rickard och resten av Mylla-gänget

 

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

      

        Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!

         

        Så anpassar du recepten till alla!
        För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

         

        Mer att läsa:

        Veckans bonde: Bladverkstaden

        Veckans råvara: Mikrogrönt

         

        Alltid på Mylla
         
        Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
        Föregående Nr 68, vecka 5/2021
        Nästa Nr 66, vecka 3/2021

        Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

        Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

        Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

        På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.