
Nr 66, vecka 3/2021
Svampen är en trogen kompis året runt
En del råvaror hänger med oss året runt. Sånt som kan lagras som potatis, lök och morötter är fina året runt, och det gäller faktiskt också svamp! Den lagras inte, utan odlas i substrat av till exempel Rikard på Saxtorps svamp.
Följ med till Saxtorp Svamp och inspireras av hans engagemang i olika sorters svampar och hur han ser på framtiden för svamp i intervjun med honom som finns på vår hemsida.
Här på Myllas högkvarter i Kirseberg planerar vi inför ett riktigt spännande 2021 där vi hoppas att bland annat så snart det bara är möjligt kunna erbjuda våra producenters fina varor oavsett var i Skåne du bor. Håll utkik på våra sociala medier och i nyhetsbrev så missar du inget!
Vi hoppas du får en fin lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
-
Rotfruktsgratäng med svamptopp, recept från Sofia Tronêt Fernberg
-
Halloumipytt med örtsmör och senapskräm med äpple, recept från Julia Tuvesson från boken Plåtmat
-
Smashed cucumber salad, recept Maria Richardsson
-
Jordärtskockssoppa med svartkålschips & kastanjechampinjoner, recept från jord
-
Plättar med kanelstekta äpplen, recept från Susanna Bill ur boken Vegoflex
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Rickard på Saxtorp
Veckans råvara: Svamp