
Nr 65, vecka 2/2021
Nytt år med nya möjligheter!
Vi hoppas du haft en fin jul och nyår, och om vi fick vara en liten del av ditt firande, tack! Vi har många idéer för 2021 och vi hoppas att ni vill vara med på den resan. Vi vill nå ut till fler personer, kunna leverera till större område, öka på antalet produkter och erbjuda ännu mer inspiration i form av recept och bondebesök. Men vad vill du se mer av? Hur kan vi göra Mylla ännu bättre för dig? Hör gärna av dig till Malin på hej@myllamat.se om du vill tycka till.
Vi hoppas du får en fin lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
-
Quinoa-otto med polkabetor & örtmarinerad tempeh, recept från jord
-
Morotssoppa med riv, recept från Milo Kalén
-
Ugnsbakade grönsaker med timjan och fetaost, recept från Caroline Vass
-
Rotselleri med inlagd svamp och tryffelaioli, recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell.
-
Ugnsbakad rotselleri, recept från Susanna Bill, ur boken Vegoflex
-
Äppel- och rödbetspaj med ingefära och vallmofrön, recept från Cecilia Vikbladh
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.