Nr 63, vecka 51/2020 - Mylla

Nr 63, vecka 51/2020

En mindre grå jul

Skåne i december, det är grått, det är regnigt, det är helt nödvändigt att få ut myset där det går! Vårt recept är förstås att laga riktigt god mat på de bästa råvarorna som går att finna för att ändå få till lite färg och värme inomhus. Ett bra sätt är att, om du äter kött, hålla dig till lokalt naturbeteskött. Veckans bönder Tolånga 17 har just naturbeteskött och även ett fint helhetsgrepp för hållbarhet på sin gård. De odlar djurens mat, är självförsörjande på el, har både gårdsbutik och restaurang. Ett annat bra sätt är att använda veckans råvara, grönkålen, i så mycket som möjligt nu när den är som finast. Grönkålschips, som del i smoothie eller juice eller som i Maria Dahlquists recept på Grönkålskaka med valnötter & ädelost som du kan hitta på våra hemsida under Recept.

Vi hoppas du får en fin lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget

 

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

      

        Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!

         

        Så anpassar du recepten till alla!
        För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

         

        Mer att läsa:

        Veckans bonde: Tolånga 17

        Veckans råvara: Grönkål

         

        Alltid på Mylla
         
        Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
        Föregående Nr 64, vecka 52/2020
        Nästa Nr 62, vecka 50/2020

        Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

        Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

        Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

        På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.