Nr 62, vecka 50/2020 - Mylla

Nr 62, vecka 50/2020

Smakresor från Tomelilla

Vi jobbar ju inte bara med våra duktiga bönder, utan också en grupp av fantastiska mathantverkare som levererar underbara delikatesser. En av dem är Yvonne på Concoct i Tomelilla, som är på omslaget denna vecka. Hon är otroligt duktig på smaker och har vunnit flera priser för produkterna. Läs mer om hennes engagemang för stora smaker på vår hemsida, och passa på att kika i Tillvalssortimentet för att hitta hennes goda senap och marmelad.

Veckans råvara är svamp, och vi får vår från Rikard på Saxtorp svamp. Hans odling är helt fri från kemiska bekämpningsmedel, vilket gör den redan nyttiga svampen ännu bättre! Du hittar Gourmetmix i veckans Gårdskasse, och flera olika sorters svamp i Tillvalssortimentet.

Och om du vill att ännu fler ska få tillgång till lokal mat i säsong, glöm inte att tipsa vänner, kollegor och andra bekanta!

Vi hoppas du får en fin lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget

PS. Julbordet är öppet redan nu, beställ dina favoriter till julbordet från oss senast fredag 18 december.

 

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

      

        Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!

         

        Så anpassar du recepten till alla!
        För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

         

        Mer att läsa:

        Veckans bonde: Yvonne på Concoct

        Veckans råvara: Svamp

         

        Alltid på Mylla
         
        Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
        Föregående Nr 63, vecka 51/2020
        Nästa Nr 61, vecka 49/2020

        Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

        Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

        Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

        På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.