
Nr 62, vecka 50/2020
Smakresor från Tomelilla
Vi jobbar ju inte bara med våra duktiga bönder, utan också en grupp av fantastiska mathantverkare som levererar underbara delikatesser. En av dem är Yvonne på Concoct i Tomelilla, som är på omslaget denna vecka. Hon är otroligt duktig på smaker och har vunnit flera priser för produkterna. Läs mer om hennes engagemang för stora smaker på vår hemsida, och passa på att kika i Tillvalssortimentet för att hitta hennes goda senap och marmelad.
Veckans råvara är svamp, och vi får vår från Rikard på Saxtorp svamp. Hans odling är helt fri från kemiska bekämpningsmedel, vilket gör den redan nyttiga svampen ännu bättre! Du hittar Gourmetmix i veckans Gårdskasse, och flera olika sorters svamp i Tillvalssortimentet.
Och om du vill att ännu fler ska få tillgång till lokal mat i säsong, glöm inte att tipsa vänner, kollegor och andra bekanta!
Vi hoppas du får en fin lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget
PS. Julbordet är öppet redan nu, beställ dina favoriter till julbordet från oss senast fredag 18 december.
Inspiration till veckans middagar
-
Världens enklaste morotssoppa, recept från Caroline Vass
-
Rotselleri med inlagd svamp och tryffelaioli, recept från Maria Dahlquist, foto av Ola Cedell
-
Belugagulasch, recept från Maria Dahlquist, foto av Ola Cedell
-
Kaneldoftande morotsgryta med helbakad rotselleri, recept från Sofia Tronêt Fernberg
-
Rödbetshoummus, recept från Maria Dahlqvist
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Yvonne på Concoct
Veckans råvara: Svamp