
Nr 61, vecka 49/2020
Hur blir ditt julfirande i år?
För oss på Mylla kommer det bli färre personer samlade, men desto viktigare att ha det riktigt mysigt. Därför har vi tagit in både färdigkokt och okokt julskinka i lite mindre storlek än de brukar vara. Maximalt mys i lagom storlek alltså!
Skinkorna kan bara köpas genom en förbeställning, (klicka här) sista dagen att säkra skinkan är söndagen 6/12. Välj mellan den fantastiska kokta och lättrökta julskinkan från Ekebo Gård i Gessie eller den sockersaltade färska skinkan från Tolånga 17. Både Ekebo och Tolånga 17 har naturbeteskött, grisarna föds upp utomhus och går ute året runt med tillgång till ligghall/hyddor. Grisarna går och bökar och leker på stora arealer, vilket ger en bättre muskelbildning som i sin tur ger ett fast kött.
Ha en härlig lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
-
Rödkålssallad med marinerad tofu, recept från Susanna Bill
-
Rostad vintersallad med brysselkål & röd spetskål samt apelsindressing, recept från Louise Bondebjer
-
Örtkyckling, brysselkål och belugalinser, recept från Susanna Bill ur boken Vegoflex
-
Grönkålspaj med cheddar och frasigt valnötstäcke, recept från Julia Tuvesson
-
Grönkålssallad med saffransmarinerad tempeh, recept från Lupinta
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Ur vår jord
Veckans råvara: Kål