Nr 61, vecka 49/2020 - Mylla

Nr 61, vecka 49/2020

Hur blir ditt julfirande i år?

För oss på Mylla kommer det bli färre personer samlade, men desto viktigare att ha det riktigt mysigt. Därför har vi tagit in både färdigkokt och okokt julskinka i lite mindre storlek än de brukar vara. Maximalt mys i lagom storlek alltså!
Skinkorna kan bara köpas genom en förbeställning, (klicka här) sista dagen att säkra skinkan är söndagen 6/12. Välj mellan den fantastiska kokta och lättrökta julskinkan från Ekebo Gård i Gessie eller den sockersaltade färska skinkan från Tolånga 17. Både Ekebo och Tolånga 17 har naturbeteskött, grisarna föds upp utomhus och går ute året runt med tillgång till ligghall/hyddor. Grisarna går och bökar och leker på stora arealer, vilket ger en bättre muskelbildning som i sin tur ger ett fast kött.

Ha en härlig lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget

 

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

      

        Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!

         

        Så anpassar du recepten till alla!
        För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

         

        Mer att läsa:

        Veckans bonde: Ur vår jord

        Veckans råvara: Kål

         

        Alltid på Mylla
         
        Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
        Föregående Nr 62, vecka 50/2020
        Nästa Nr 60, vecka 48/2020

        Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

        Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

        Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

        På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.