5% rabatt på ordrar över 1500 kr. 10% rabatt på ordrar över 2000 kr.
5% rabatt på ordrar över 1500 kr. 10% rabatt på ordrar över 2000 kr.
Nr 6, vecka 44/2019 - Mylla

Nr 6, vecka 44/2019

Käka grönt och lär dig mer om svamp!

När det kommer till närodlat och grönt i säsong har Julia Tuvesson, alias Tuvessonskan, inga barriärer i köket. Det får du smakprov på denna vecka när hon bjuder på tre härliga recept från sin nya inspirerande bok “Käka grönt”. Bland annat blir det svampbiffar med gräddsås och hasselbackspotatis. En husmansklassiker på grönt vis helt enkelt.

Och på tal om svamp så är det med stolthet vi presenterar veckans producent: Saxtorp Svamp. De står - inte helt otippat - även för veckans råvara. Läs mer om Saxtorp och deras välsmakande superstjärnor från svampriket längre ner och även på vår hemsida.

Mycket matglädje önskar vi!
Maria, Sofia och Rickard på Mylla Mat

 

Här nedanför hittar du längre texter, filmer och annat som du kan ha glädje av när du lagar mat av råvarorna i veckans kasse. 

Läs Veckans Mylla som pdf

Ändring i råvarulistan
I veckans recept ingår dill som färsk ört, men pga problem i odlingen kan vi tyvärr inte leverera dill denna vecka. Från Kabbarp, som odlar våra örter, har vi fått veta att de har fått ett angrepp av skadedjur på dillen. “Det är ju så med ekologisk odling, även om vi använder biologisk bekämpning så kan det tyvärr bli angrepp ibland, och det påverkar våra skördar”.

Veckans recept

Så anpassar du recepten till alla!
För förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten. Istället använder du det veganska alternativ vi skickat med samt övriga ingredienser och tillbehör som du föredrar, såsom växtbaserade mejeriprodukter.

Veckans gästkock

Julia Tuvesson

Veckans bonde

Rikard på Saxtorp Svamp

Veckans råvara

Svamp

Handla hem!

Det här behöver du ha hemma om du vill följa Julias recept!

  • Svampbiffar med hasselbackade rotfrukter: vitlök, timjan, japansk soja, 2 dl solrosfrön och/eller hasselnötter, 3 dl riven cheddarost, skånsk senap, 1½ dl ströbröd, 2½ dl havregrädde el vanlig, ca 65 g smör, 1 tsk svartvinbärsgelé eller lingonsylt, torkad timjan, ½ grönsaksbuljongtärning, 3 msk chiafrön (endast veganska kassen)
  • Prästostbiffar: 3 dl riven prästost, 2 dl crème fraiche, 2 msk kapris, 2 msk chiafrön (endast veganska kassen)
  • Rostad vitkål: rapsolja, 150 g smör, 1 dl hasselnötter, 2 citroner, 2 dl fet yoghurt (gärna getyoghurt!)

 

Föregående Nr 33, vecka 21/2020

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.