Nr 59, vecka 47/2020 - Mylla

Nr 59, vecka 47/2020

Mindre svinn, mera mat!

Väldigt mycket mat åker i soporna varje dag i Sverige och det är ju riktigt tråkigt. På Mylla är vi så gott som svinnfria.
Vi håller nere svinnet genom att bara beställa det som behövs för torsdagens leverans, vilket är anledningen till den lite längre tiden från beställning till det att du får hem din mat. Om vi får någon råvara över skänker vi det till Stadsmissionen, där veckans veckans matprofil Nermina jobbar på oblatbageriet. Stadsmissionen jobbar aktivt mot matsvinn, på deras Café David blir råvaror till mat som mättar de som behöver det mest. Det är ett samarbete vi är mycket stolta över och vi har också Stadsmissionens Ekoströ, ett ekologiskt, gluten- ägg- och mjölkfritt ströbröd. Du finner bland annat just det ströbrödet i Gårdskassen denna vecka! Veckans råvara är rotsellerin, och vi kan väl alla enas om att den inte är så vacker att se på. Det är dock ett får i vargakläder, rotsellerin är en prisvärd och väldigt trevlig middagskompis!

Ha en härlig lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

      

        Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!

         

        Så anpassar du recepten till alla!
        För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

         

        Mer att läsa:

        Veckans bonde: Nermina på Stadsmissionens oblatbageri

        Veckans råvara: Rotselleri

         

        Alltid på Mylla
         
        Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
        Föregående Nr 60, vecka 48/2020
        Nästa Nr 58, vecka 46/2020

        Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

        Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

        Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

        På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.