Nr 58, vecka 46/2020 - Mylla

Nr 58, vecka 46/2020

Stötta det lokala och hjälp oss hjälpa!

Vi pratar mycket om att erbjuda lokal mat på ett enklare sätt, men i vår mission finns ju också att vi vill hjälpa det lokala jordbruket. Att köpa varor från lokala bönder och matproducenter gör att de kan fortsätta satsa, skapa jobb och bidra till den biologiska mångfalden. Nu när vi är här igen med nya restriktioner och mindre möjlighet att gå på restaurang eller café drabbar det våra bönder och producenter. Att handla från bönderna via oss ett enkelt sätt att praktiskt hjälpa våra lokala mathjältar! Veckans bönder är Kristina och Peter som har Furumossens Gårdsmejeri. Deras stora engagemang för djurens välfärd kan du läsa mer om längre ner i mailet. Vi vill lyfta deras goda yoghurt (<-- veckans råvara!), den fantastiska eldosten och deras svag, lagom och stark-mjölk som allihop finns i vårt Tillvals-sortiment.

Ha en härlig lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

      

        Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!

         

        Så anpassar du recepten till alla!
        För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

         

        Mer att läsa:

        Veckans bonde: Kristina och Peter på Furumossens Gårdsmejeri

        Veckans råvara: Yoghurt

         

        Alltid på Mylla
         
        Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
        Föregående Nr 59, vecka 47/2020
        Nästa Nr 57, vecka 45/2020

        Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

        Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

        Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

        På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.