
Nr 57, vecka 45/2020
"Hur kan man på enklast möjliga vis göra vägen mellan producent och konsument så kort som möjligt?"
Det är frågan som skapat Mylla och formar allt vi gör. Men varför är det viktigt? Vi tror att maten liksom blir värd mer och dessutom godare när du vet att det är Mia och Håkan på Lackalänga PLB som odlat jordärtskockorna som finns i kassen. Sen är det också en poäng med att uppskatta att detta är sista veckan med Matts och Evas skånska tomater, att förstå att vi inte alltid kan ha allt utan det är fint att uppskatta det som finns här och nu. Och få längta lite! Veckans råvara är lök och Gårdskassen innehåller faktiskt inte mindre än tre sorter! Gul lök till grytbaser och ugnsrostning, röd lök till sallader och att pickla och purjolök att ha i sallad eller gratänger.
Ha en härlig lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
-
Svampbiffar med hasselbackade rotfrukter, pressgurka och gräddsås, recept från Julia Tuvessons bok “Käka grönt!”
-
Enkel pasta med tomatsås, recept från Milo Kalén
-
Äppelpaj med vaniljsås, recept från Louise Bondebjers bok Naturens skafferi
-
Quinoa-otto med polkabetor & örtmarinerad tempeh, recept från jord
-
Galetter med kastanjechampinjoner, timjan och parmesankräm, recept från Sofia Tronêt Fernberg
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Mia och Håkan på Lackalänga PLB
Veckans råvara: Lök