Nr 57, vecka 45/2020 - Mylla

Nr 57, vecka 45/2020

"Hur kan man på enklast möjliga vis göra vägen mellan producent och konsument så kort som möjligt?"

Det är frågan som skapat Mylla och formar allt vi gör. Men varför är det viktigt? Vi tror att maten liksom blir värd mer och dessutom godare när du vet att det är Mia och Håkan på Lackalänga PLB som odlat jordärtskockorna som finns i kassen. Sen är det också en poäng med att uppskatta att detta är sista veckan med Matts och Evas skånska tomater, att förstå att vi inte alltid kan ha allt utan det är fint att uppskatta det som finns här och nu. Och få längta lite! Veckans råvara är lök och Gårdskassen innehåller faktiskt inte mindre än tre sorter! Gul lök till grytbaser och ugnsrostning, röd lök till sallader och att pickla och purjolök att ha i sallad eller gratänger.

Ha en härlig lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

      

        Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!

         

        Så anpassar du recepten till alla!
        För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

         

        Mer att läsa:

        Veckans bonde: Mia och Håkan på Lackalänga PLB

        Veckans råvara: Lök

         

        Alltid på Mylla
         
        Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
        Föregående Nr 58, vecka 46/2020
        Nästa Nr 56, vecka 44/2020

        Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

        Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

        Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

        På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.