Nr 56, vecka 44/2020 - Mylla

Nr 56, vecka 44/2020

Det är skillnad på pärer och pärer

Vissa saker smyger på, man får en ny rutin och tänker kanske inte så mycket på hur den förändrar livet. Sen slutar man kanske göra saken och upptäcker att det inte funkar att göra som förut, lite så är det med basvarorna här på Mylla. Det är svårt att gå ifrån Orupsgårdens potatis odlad med kärlek och kunskap!

Denna vecka vill vi lyfta den sydamerikanska knölen som nu har en permanent plats i den svenska matkulturen, veckans råvara är alltså potatis! Vi har också fått in flera sorters potatis i Tillvalssortimentet, både fasta och mjöliga. Pantoffler i all ära men på andra sidan spektrat än dem finns kanske ändå matinnovation, så vi vill denna vecka berätta om Anna på Maisha som sedan våren 2019 tillverkar kärleksfullt utvecklade ost- och smör-produkter. Bland annat en mild, krämig ost och ett lent smör som funkar på mackan eller till mat och bak – och allt är 100% växtbaserat.

Ha en härlig lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

      

        Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!

         

        Så anpassar du recepten till alla!
        För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

         

        Mer att läsa:

        Veckans bonde: Anna på Maisha deli

        Veckans råvara: Potatis

         

        Alltid på Mylla
         
        Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
        Föregående Nr 57, vecka 45/2020
        Nästa Nr 55, vecka 43/2020

        Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

        Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

        Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

        På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.