Nr 55, vecka 43/2020 - Mylla

Nr 55, vecka 43/2020

Vem har gjort maten på din tallrik?

Det är en bra fråga tycker vi, såpass bra att den är grunden för Mylla. Därför har vi tät kontakt med alla våra duktiga bönder och mathantverkare.

Maten får ett annat värde när du förstår vem som står bakom den. Det blir liksom svårare att slänga mat när du vet att Marcus odlat den med kärlek. Vilken Marcus förresten, jo Marcus Nilsson, Kocken på Åkern! Denna vecka vill vi lyfta honom och hans giftfria odling, läs mer om honom på vår hemsida. Veckans råvara är majrovan. Denna lilla, runda, C-vitaminrika rotknöl med ståtlig, ätbar blast och lång historia är god i många olika former – bland annat nykokt med en klick smör, rå i sallad eller dressad och ugnsrostad.

Ha en härlig lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

      

        Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där kyckling är en av råvarorna!

         

        Så anpassar du recepten till alla!
        För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

         

        Mer att läsa:

        Veckans bonde: Kocken på Åkern

        Veckans råvara: Majrova

         

        Alltid på Mylla
         
        Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
        Föregående Nr 56, vecka 44/2020
        Nästa Nr 54, vecka 42/2020

        Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

        Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

        Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

        På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.