Nr 54, vecka 42/2020 - Mylla

Nr 54, vecka 42/2020

Soppans tid är nu!

Vad är godare än en värmande soppa om hösten? Nästan inget tycker vi! Testa soppa på jordärtkockor från Ekebo gård i Gessie, och karamelliserad röd lök som i receptet från Sofia Tronêt Fernberg.

Vi vill dock varna för att äta jordärtskockorna råa, och om du ugnsrostar dem är det bäst att skala dem. Deras engelska smeknamn Fartichoke ger en ledtråd om varför. Vi har skrivit lite mer om jordärtskockor på vår hemsida, bland annat om hur du bäst förvarar dem! Hos veckans producent Nablus Mejerier med familjen Godeh i spetsen finns djup kunskap och rik tradition kring osttillverkning från hemstaden Nablus i Palestina. God råmjölk från Skåne blir till bland annat Halloum och yoghurtbollar. Scanna QR-koden på denna sida med din mobilkamera för att komma till Veckans Mylla i digital version där länkar till recept, intervjun med Nablus mejeri och texten om jordärtskocka finns samlat.

Ha en härlig lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

      

        Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där kyckling är en av råvarorna!

         

        Så anpassar du recepten till alla!
        För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

         

        Mer att läsa:

        Veckans bonde: Nablus mejeri

        Veckans råvara: Jordärtskocka

         

        Alltid på Mylla
         
        Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
        Föregående Nr 55, vecka 43/2020
        Nästa Nr 53, vecka 41/2020

        Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

        Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

        Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

        På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.