
Nr 52, vecka 40/2020
Tänk att få fira födelsedag samma vecka som löken kommer tillbaka
Hurra för Mylla 1 år! Dessutom är det äntligen dags att börja skörda den skånska löken igen, vilken tajming! Förutom lök finns det också härliga skånska äpplen i din kasse, vi passar på att lyfta dem som veckans råvara.
Veckans profil är Rickard Sandahl, grundare och VD på Mylla! Han är inte egentligen bonde som det brukar vara, men väl en person som möjliggör Mylla! Han och kommunikatören Malin pratade om vad som driver honom, hela intervjun finns på vår hemsida. Det potatisfria experimentet fortsätter, men ni som hört av er att ni saknar potatisen - vi hör er! Den är tillbaka i Gårdskassen nästa vecka i halvkilos-version.
Ha en härlig lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
-
Sensommarsallad med rostade rotfrukter och persiljedressing, recept från Louise Bondebjer
-
Palsternack- och äpplemuffins, recept från Gunnarshögs gård
-
Minipaj med halloumi och tomat, recept från Caroline Vass
-
Gråärtsfalafel med ramslöksdressing och syrade grönsaker, recept från Christian Liljeblad
-
Polkabetssallad med yoghurtbollar, recept från Nablusi mejeri
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där morot är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Rickard på Mylla
Veckans råvara: Äpple