Nr 52, vecka 40/2020 - Mylla

Nr 52, vecka 40/2020

Tänk att få fira födelsedag samma vecka som löken kommer tillbaka

Hurra för Mylla 1 år! Dessutom är det äntligen dags att börja skörda den skånska löken igen, vilken tajming! Förutom lök finns det också härliga skånska äpplen i din kasse, vi passar på att lyfta dem som veckans råvara.

Veckans profil är Rickard Sandahl, grundare och VD på Mylla! Han är inte egentligen bonde som det brukar vara, men väl en person som möjliggör Mylla! Han och kommunikatören Malin pratade om vad som driver honom, hela intervjun finns på vår hemsida. Det potatisfria experimentet fortsätter, men ni som hört av er att ni saknar potatisen - vi hör er! Den är tillbaka i Gårdskassen nästa vecka i halvkilos-version.

Ha en härlig lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

      

        Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där morot är en av råvarorna!

         

        Så anpassar du recepten till alla!
        För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

         

        Mer att läsa:

        Veckans bonde: Rickard på Mylla

        Veckans råvara: Äpple

         

        Alltid på Mylla
         
        Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
        Föregående Nr 53, vecka 41/2020
        Nästa Nr 51, vecka 39/2020

        Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

        Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

        Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

        På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.