Nr 51, vecka 39/2020 - Mylla

Nr 51, vecka 39/2020

Är du team koka eller team grilla?

Av majskolven alltså! Här på Mylla-kontoret regerar kokningen, men vi vill också tipsa om att dra fram grillen i helgen. De är bara någon vecka kvar av den skånska majsens säsong så nu gäller det att maxa!

Många har frågat efter en kasse utan potatis, därför testar vi att inte ha potatis i någon Gårdskasse den här och nästa vecka, tyck gärna till om det på våra sociala medier! Istället för potatis kommer du finna jättefina rödbetor och säsongens första palsternackor, som också är veckans råvara. Veckans bondebesök bär av till Göran på Vegostan som odlar i Vintrie. Hans må

Ha en härlig lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

      

        Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där morot är en av råvarorna!

         

        Så anpassar du recepten till alla!
        För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

         

        Mer att läsa:

        Veckans bonde: Göran på Vegostan

        Veckans råvara: Palsternacka

         

        Alltid på Mylla
         
        Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
        Föregående Nr 52, vecka 40/2020
        Nästa Nr 50, vecka 38/2020

        Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

        Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

        Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

        På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.