
Nr 51, vecka 39/2020
Är du team koka eller team grilla?
Av majskolven alltså! Här på Mylla-kontoret regerar kokningen, men vi vill också tipsa om att dra fram grillen i helgen. De är bara någon vecka kvar av den skånska majsens säsong så nu gäller det att maxa!
Många har frågat efter en kasse utan potatis, därför testar vi att inte ha potatis i någon Gårdskasse den här och nästa vecka, tyck gärna till om det på våra sociala medier! Istället för potatis kommer du finna jättefina rödbetor och säsongens första palsternackor, som också är veckans råvara. Veckans bondebesök bär av till Göran på Vegostan som odlar i Vintrie. Hans må
Ha en härlig lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
-
Ugnsbakade grönsaker med timjan och fetaost, recept från Caroline Vass
-
Äppel- och rödbetspaj med ingefära och vallmofrön, recept från Cecilia Vikbladh
-
Broccoli- och quinoasallad med nablusi och srirachamajonnäs, recept från Nablus mejeri
-
Prästostbiffar med rostad potatissallad och kaprisdipp, recept från Julia Tuvesson
-
Palsternackssoppa med blomkål och baconcrisp, recept från Maria Dahlquist
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där morot är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Göran på Vegostan
Veckans råvara: Palsternacka