Nr 44, vecka 32/2020 - Mylla

Nr 44, vecka 32/2020

Kylig juli tar oss in i bärsäsongen

Efter den kallaste juli på 60 år får vi hoppas Augustivädret bjuder på lite piggare temperaturer. Eller att du i vilket fall kan glädja dig med varm och god mat, och lokal ska den vara tycker vi! Denna veckas Gårdskasse bjuder på allt från kyckling, och extra fina tomater från Vegostan till bönor, kål och nablusiost.

Veckans producent är Kristina och Peter på Furumossen, ett småskaligt gårdsmejeri som använder mjölken från sina egna djur och där djurens välmående är centralt. De hade modet att som unga välja att bli mjölkbönder, och dessutom starta sitt eget gårdsmejeri. Nu har de dessutom börjat odla sina egna blåbär, som vi då valt att lyfta till veckans råvara. Ja inte bara för att de kommer från just Furumossen, utan också för att blåbär är en fantastisk ingrediens i paj, smoothies och på pannkakan. Dessutom är blåbär ett svenskt “superfood”, fullpackade med antioxidanter och c-vitamin som de är!

Med det önskar vi er en riktigt härlig sommarvecka!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget 

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

  Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där tomat är en av råvarorna!

   

  Så anpassar du recepten till alla!
  För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

   

  Mer att läsa:

  Veckans bonde: Furumossen

  Veckans råvara: Blåbär

   

  Alltid på Mylla
   
  Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
  Föregående Nr 45, vecka 33/2020
  Nästa Nr 43, vecka 31/2020

  Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

  Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

  Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

  På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.