Nr 4, vecka 42/2019 - Mylla

Nr 4, vecka 42/2019

Tomatlycka, favoritsoppa och ägg från glada höns!

Vi satte en påse tomater, ett fång morötter och en blomkål i famnen på Milo Kalén. Tillbaka fick vi de mest underbara måltider på bara ett fåtal ingredienser som du hittar recept på här i bladet. Samma sak gjorde vi med ägg - det är ju basen i flera av godsakerna på Milos kafé Kaka på Kaka. På vår hemsida hittar du receptet på den vanebildande goda äppelsockerkakan som hon bjuder oss på.

Ägg är också veckans råvara. Ola från Hyllehög gård är mannen som levererat de fina äggen i kassen. Läs mer om honom här nedan och på hemsidan.

Ni som valt vegansk kasse får prova på suverän och lokalt producerad tempeh gjord på lupinböna från Lupinta i Malmö och SmartVurst från Snapphane Chark i Hässleholm.

Mycket matglädje önskar vi!
Maria, Sofia och Rickard på Mylla Mat

Här nedanför hittar du längre texter, filmer och annat som du kan ha glädje av när du lagar mat av råvarorna i veckans kasse. 

Läs Veckans Mylla som pdf

Veckans recept

Så anpassar du recepten till alla!
För förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten. Istället använder du det veganska alternativ vi skickat med samt övriga ingredienser och tillbehör som du föredrar, såsom växtbaserade mejeriprodukter.

Veckans gästkock

Milo Kalén, Kaka på kaka

Veckans bonde

Ola på Hyllehög gård

Veckans råvara

Ägg

Handla hem!

Det här behöver du ha hemma om du vill följa Milos recept!

  • Soppa: 3 dl crème fraiche (+1 dl till äppelkakan, bonusreceptet på hemsidan) eller motsvarande växtbaserat alternativ, gott bröd
  • Pasta: vitlök, olivolja, din favoritpasta, smör, mozzarella eller naturell tofu
  • Blomkålsmos med kyckling eller tempeh: citron, rosmarin (torkad går bra), olivolja, smör, mjölk (ko- eller växtbaserad), smakrik ost - exempelvis parmesan eller prästost
Föregående Nr 33, vecka 21/2020

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.