
Nr 38, vecka 26/2020
Sommarkänslor vid grillen
Midsommar har passerat och sommarvärmen har nått oss. Säsongen för grillmiddagar är definitivt här, och att välja lokalt är ett enkelt sätt att grilla mer hållbart, liksom att lägga mer grönt på grillen.
Nu är säsongen för allehanda primörer, och i veckans kasse ingår säsongens första knippmorötter från Möllegården. Vad passar väl bättre än att då besöka Linus, som är tredje generationens odlare på gården! Intervjun gjordes i höstas så det ser lite ruggigt ut på bilderna, men du får fortfarande en härlig inblick i hur engagerade de är i sin morotsodling. Och missa inte heller att göra pesto på morotsblasten! Gott som tillbehör till grillat eller som spread på ett nybakat bröd, och samtidigt bra för att minska matsvinnet. Bland recepten denna vecka hittar också du flera tips som fungerar bra till sommarens grillmiddagar.
På söndag är det också sista dagen att bli en av våra superhjältar, som hjälper oss att bygga en en starkare lokal matproduktion. Vill du också bli en av dem? Läs mer om det, och allt annat, via länken här nedanför.
Vi önskar er en riktigt härlig sommarvecka!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget
Vill du bli vår superhjälte? Läs mer här.
Inspiration till veckans middagar
- Knapriga hasselbackspotatisar med rom, creme fraiche och rödlök, från Louise Bondebjer
- 3 x röror till grillat, från Sofia Tronêt Fernberg
- Svinntips: pesto på morotsblast
- Bästa grillade potatissalladen, från Maria Richardsson
- Oxköttbullar med hetta, från Caroline Vass
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där morot är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Linus på Möllegårdens morötter
Veckans råvara: Morot