Nr 38, vecka 26/2020 - Mylla

Nr 38, vecka 26/2020

Sommarkänslor vid grillen

Midsommar har passerat och sommarvärmen har nått oss. Säsongen för grillmiddagar är definitivt här, och att välja lokalt är ett enkelt sätt att grilla mer hållbart, liksom att lägga mer grönt på grillen.

Nu är säsongen för allehanda primörer, och i veckans kasse ingår säsongens första knippmorötter från Möllegården. Vad passar väl bättre än att då besöka Linus, som är tredje generationens odlare på gården! Intervjun gjordes i höstas så det ser lite ruggigt ut på bilderna, men du får fortfarande en härlig inblick i hur engagerade de är i sin morotsodling. Och missa inte heller att göra pesto på morotsblasten! Gott som tillbehör till grillat eller som spread på ett nybakat bröd, och samtidigt bra för att minska matsvinnet. Bland recepten denna vecka hittar också du flera tips som fungerar bra till sommarens grillmiddagar.

På söndag är det också sista dagen att bli en av våra superhjältar, som hjälper oss att bygga en en starkare lokal matproduktion. Vill du också bli en av dem? Läs mer om det, och allt annat, via länken här nedanför.

Vi önskar er en riktigt härlig sommarvecka!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

Vill du bli vår superhjälte? Läs mer här

Inspiration till veckans middagar

  Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där morot är en av råvarorna!

  Så anpassar du recepten till alla!
  För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

  Mer att läsa:

  Veckans bonde: Linus på Möllegårdens morötter

  Veckans råvara: Morot

   

  Alltid på Mylla
   
  Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
  Föregående Nr 39, vecka 27/2020
  Nästa Nr 37, vecka 25/2020

  Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

  Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

  Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

  På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.