
Nr 37, vecka 25/2020
En tid av förändring
Vi närmar oss midsommar, helgen som signalerar att våren är slut och att sommaren börjar. Och jag tror att vi alla ser fram emot att lägga den här våren bakom oss, och börja ett nytt kapitel. Men det går inte att komma ifrån att världen ser lite annorlunda ut nu, och med nyord som hemester och social distansering så kommer sommaren kanske inte bli riktigt som vanligt. Tur då att vi har så mycket att upptäcka här i Skåne - och vi gillar ju det lokala här på Mylla!
För oss på Mylla så är det också en tid av förändring. Vi har nyligen flyttat till större lokal, för att kunna hantera den stora efterfrågan vi ser på lokal mat. Tillsammans med dig som handlar hos oss kan vi verkligen göra skillnad för våra lokala matproducenter! Vi är också helt överväldigade över hur många som vill bli våra superhjältar - stort tack till alla er!
Men först ska vi fira midsommar, och självklart med lokal mat i fokus. Den här veckan bjuder på lokal och hållbart odlad fisk, jordgubbar i massor och färskpotatis i alla kassar. På baksidan av bladet hittar du tips på hur du bäst tar hand om den. Vi bjuder också på inspiration till midsommarmaten i form av recept från våra lokala kockar och matvänner.
Vi önskar er en riktigt härlig midsommar!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget
Inspiration till midsommarmaten
- Cheesecake med rökt Clarias, från Gårdsfisk
- Midsommartårta med rabarber, från Sofia Tronêt Fernberg
- Bästa grillade potatissalladen, från Maria Richardsson
- Upp- och nervänd matjestårta i glas, från Maria Dahlquist
- Sparris- och halloumispett, från Nablus Mejeri
- Ägghalveröra med sill i salladsbåt, från Sofia Tronêt Fernberg
- Gravad låx på morot, från Malin och William
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där majrova är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Gårdsfisk
Veckans råvara: Jordgubbar