Nr 36, vecka 24/2020 - Mylla

Nr 36, vecka 24/2020

Livsmedelsproduktion är inte bara odling

Den här veckan är veckans bonde inte en bonde. Livsmedelsproduktion handlar ju inte bara om odling och djurhållning, utan också om förädling och därför riktar vi denna vecka strålkastarljuset mot Tomelilla och Yvonne ConCoct.

Hennes prisbelönta produkter bygger på ett fint samarbete mellan hennes hantverkskunnande och råvaror från lokala producenter av högsta kvalitet, och därför passar det så fint på Mylla. För det är ju just tillsammans som vi alla kan skapa en bättre livsmedelskedja.

Och du är precis lika viktig i det arbetet, för utan någon som köper produkterna så fattas en grundläggande länk i kedjan. Därför är vi så oerhört glada att vi redan nu sett så många som vill vara vår superhjälte! Om du missat vad vi menar så kan du läsa mer här.

Nästa vecka är det midsommar, och vi har fyllt på förråden så att du kan bjuda på en riktigt lokal och god midsommarlunch. Beställ senast söndag 14 juni för leverans torsdag 18 juni.

Vi önskar er en riktigt härlig försommarvecka!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

Inspiration till veckans middagar

  Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där majrova är en av råvarorna!

  Så anpassar du recepten till alla!
  För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

  Mer att läsa:

  Veckans bonde: ConCoct

  Veckans råvara: Tomat

  Alltid på Mylla
   
  Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
  Föregående Nr 37, vecka 25/2020
  Nästa Nr 35, vecka 23/2020

  Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

  Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

  Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

  På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.