Nr 35, vecka 23/2020 - Mylla

Nr 35, vecka 23/2020

Närodlade primörer och lokala mathjältar

Solen och sommarvärmen gör nog att vi alla just nu längtar efter en sommar utan kris och med härliga grillkvällar i goda vänners lag. Corona-epidemin har verkligen utmanat oss alla på olika sätt, och debatten om lokal matproduktion har satt fokus på hur viktigt det är att vi har en stark livsmedelsproduktion i landet. Vi är så glada att vi under våren har sett en stor tillströmning av fler som, liksom vi, ser hur viktigt det är att vi värnar våra lokala bönder.

Det är ju nämligen först när bonden säljer maten som vi säkerställer att de kan fortsätta bruka jorden och göra mer mat till oss. Först då kan familjen fortsätta bo på gården, bidra till en levande landsbygd och säkerställa att vi även framöver har en livsmedelsproduktion i Sverige som vi kan vara stolta över. Och tillsammans kan vi stötta våra mathjältar, genom att välja svenskt och lokalt när vi handlar mat. Precis som du har gjort den här veckan! Alex och Clara på Ur vår jord är exempel på detta, en ny generation odlare som bor i stan och som genom att kombinera stadsodling med lantbruk i Tomelilla passionerat bygger en verksamhet och en jord som ska fortsätta ge oss näringsrik mat i många år framöver. Läs mer om dem på myllamat.se, och om du har beställt en av våra vegetariska, veganska eller gröna kassar så får du också smaka en härligt nyskördad majrova från deras odling. Varma, soliga och lokala hälsningar
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

Inspiration till veckans middagar

 

  Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där majrova är en av råvarorna!

  Så anpassar du recepten till alla!
  För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

  Mer att läsa:

  Veckans bonde: Ur vår jord

  Veckans råvara: Majrova

  Alltid på Mylla

   

  Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
  Föregående Nr 36, vecka 24/2020
  Nästa Nr 34, vecka 22/2020

  Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

  Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

  Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

  På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.