Nr 34, vecka 22/2020 - Mylla

Nr 34, vecka 22/2020

Doftande kryddor och lokala mathjältar

Att vi tycker att våra lokala matproducenter är riktiga hjältar kommer kanske inte som någon överraskning. De ser det inte bara som sitt jobb, utan som sin mission att se till att du kan äta riktigt god och bra mat. Mat som produceras på bästa sätt, på jordar som sköts om för generationer framåt och med djur som räknas som vänner och familjemedlemmar. De är mathjältarna som ser att förutom att det är gott och hälsosamt, så kan maten bidra till ett bättre sätt att ta hand om vår planet.

Men det är faktiskt inte bara producenterna och mathantverkarna som är hjältar. Du är också en hjälte. För lika mycket som vi behöver värna våra matproducenter, lika mycket behöver vi andra hjälpa till genom att välja deras produkter när vi köper mat. Det är ju nämligen först när bonden säljer maten som vi säkerställer att de kan fortsätta bruka jorden och göra mer mat till oss. Först då kan familjen fortsätta bo på gården, bidra till en levande landsbygd och säkerställa att vi även framöver har en livsmedelsproduktion i Sverige som vi kan vara stolta över. En av våra mathjältar är Cherztin och Anders på Österlenkryddor. Det som började som en förening för jordbrukare är nu återigen ett community av lokala odlare som tillsammans brinner för att erbjuda smaker på högsta nivå. Förutom att du får lära känna dem lite mer i veckans bondebesök så får du också ett smakprov på deras populära salladskrydda i kassen denna vecka! Vi hoppas att du får en riktigt smakrik och kryddig vecka!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget

Öppna Veckans Mylla (nytt fönster)  

Inspiration till veckans middagar

 

  Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där rabarber är en viktig råvara!

  Så anpassar du recepten till alla!
  För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

  Mer att läsa:

  Veckans bonde: Österlenkryddor

  Veckans råvara: Torkade kryddor

  Alltid på Mylla

   

  Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
  Föregående Nr 35, vecka 23/2020
  Nästa Nr 33, vecka 21/2020

  Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

  Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

  Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

  På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.