
Nr 32, vecka 20/2020
Växtkraft i myllan i dubbel bemärkelse
Vårsolen har satt fart på grödorna hos våra odlare och äntligen kan vi fylla på kassarna med primörer från våra odlare. Sparrisen är tillbaka i tillvalssortimentet och det finns spännande primörer och blad från våra stadsodlare. Denna vecka hälsar vi på hos Marcus Nilsson, som har gått från restaurangköket till odlingen, och det är från honom som den japanska majrovan i veckans kasse kommer!
Vi ser mer och mer att det finns en ökad medvetenhet och debatt kring hur viktigt den lokala matproduktionen är, och hur villkoren i branschen ser ut. Vi är så oerhört glada att vi genom Mylla kan vara en pusselbit i att skapa bättre förutsättningar för lokal mat. Intresset har de senaste veckorna varit enormt, och vi kämpar hårt med att leverera kassar till alla som beställer - och nu börjar vi växa ur vår nuvarande lokal! Än så länge får vi plats, men det börjar bli trångt. Vi letar nu en ny lokal, och under tiden så gör vi allt vi kan för att inte behöva begränsa antalet kassar vi kan leverera. För att vara på den säkra sidan kan du alltid prenumerera på våra kassar - då hamnar du automatiskt först i kön!
Njut av solen och ta hand om varandra!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget
Öppna Veckans Mylla (nytt fönster)
Inspiration till veckans middagar
-
3 x röror till grillat, från Sofia Tronêt Fernberg
- Grillad fläskkotlett med ogrässmör, från Christian Liljeblad
- Rostade inlagda tomater, från Maria Dahlquist
- Nässelplättar från Sofia Tronêt Fernberg
- Potatis- och ramslökssoppa från Sofia Tronêt Fernberg
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en viktig råvara!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Kocken på Åkern
Veckans råvara: Potatis
Alltid på Mylla