Nr 30, vecka 18/2020 - Mylla

Nr 30, vecka 18/2020

Vårkänsla med lätta smaker

Efter ett par soliga veckor har våren kommit för att stanna. Ute på landsbygden strålar rapsfälten i gult och det spirar i träd och buskar. Med vårvädret kommer också en längtan efter lite lättare smaker på tallriken, och det har vi tagit fasta på denna vecka.

Utanför Kristianstad så odlas fisk på ett riktigt innovativt och hållbart sätt. Johan och Mikael är entreprenörerna som vill bygga ett helt nytt modell för hållbart fiske, och som också kan gynna det lokala jordbruket. Följ med till Gårdsfisk i veckans intervju och inspireras medan du njuter av Rödstrimman, fisken som följer med i veckans köttkasse.

Det är också riktigt härligt att prata med våra odlare just nu, för det har börjat ta fart i odlingarna. I veckans gröna kassar bjuder vi på några av de allra första rädisorna, så efterlängtat av många och fortfarande i begränsade volymer.

Till sist, ett stort och varmt tack till dig, från oss och alla våra bönder, stadsodlare och mathantverkare. Din beställning är ett fint stöd i en tuff tid. Tack!

Vi önskar er en riktigt smakrik och fin vårvecka!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

Inspiration till veckans middagar

Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där tomat är en viktig råvara!

Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

Mer att läsa:

Veckans bonde: Gårdsfisk

Veckans råvara: Rödstrimma

Alltid på Mylla

 

Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
Föregående Nr 33, vecka 21/2020

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.