Nr 3, vecka 41/2019 - Mylla

Nr 3, vecka 41/2019

Hoppsan! Tryckfelsnisse har varit framme! Om du får leverans vecka 42 (dvs den 17 okt) så är inte den här sidan du ska läsa. Klicka här istället!

Nya godsaker från naturens eget skafferi!

I veckans kasse hittar du allt från trattkantareller och äpplen till rödbetor, blomkål och dill. Det är som ljuv musik i öronen för vår gästkock, matkreatören Louise Bondebjer. Hon bjuder på guldkorn och klokskap från sin värld av mat och måltider, och sist men inte minst några riktigt goda och höstiga recept från sin bok Naturens Skafferi.

Ute på åkern träffar vi Göran på Vegostan. Mangolden i kassen kommer direkt från honom. Perfekt om du vill laga Louises goda rotfruktssallad med dill och solrospesto.

En härligt enkel, god och lokal matvecka önskar vi er alla!
Maria, Sofia och Rickard på Mylla Mat

Här nedanför hittar du längre texter, filmer och annat som du kan ha glädje av när du lagar mat av råvarorna i veckans kasse. 

Läs Veckans Mylla som pdf

Veckans recept

 Bonusrecept: 

Så anpassar du recepten till alla!
För förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten. Istället använder du det veganska alternativ vi skickat med samt övriga ingredienser och tillbehör som du föredrar, såsom växtbaserade mejeriprodukter.

Veckans gästkock

Louise Bondebjer

Veckans bonde

Vegostan

Veckans råvara

Mangold

 

Handla hem!

Detta är bra att ha hemma om du vill följa alla Louises recept! Men kom ihåg - det är aldrig några större problem om du saknar någon ingrediens. Det mesta går att lösa med det du redan har hemma.

  • Soppa: Grädde, god olja och ett gott bröd, gärna surdegsbröd
  • Pasta: Grädde, pasta, sardeller, kapris
  • Rotfruktssallad: Vitlök, citron, solroskärnor, pumpakärnor, rapsolja, prästost
Föregående Nr 33, vecka 21/2020

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.