
Nr 3, vecka 41/2019
Hoppsan! Tryckfelsnisse har varit framme! Om du får leverans vecka 42 (dvs den 17 okt) så är inte den här sidan du ska läsa. Klicka här istället!
Nya godsaker från naturens eget skafferi!
I veckans kasse hittar du allt från trattkantareller och äpplen till rödbetor, blomkål och dill. Det är som ljuv musik i öronen för vår gästkock, matkreatören Louise Bondebjer. Hon bjuder på guldkorn och klokskap från sin värld av mat och måltider, och sist men inte minst några riktigt goda och höstiga recept från sin bok Naturens Skafferi.
Ute på åkern träffar vi Göran på Vegostan. Mangolden i kassen kommer direkt från honom. Perfekt om du vill laga Louises goda rotfruktssallad med dill och solrospesto.
En härligt enkel, god och lokal matvecka önskar vi er alla!
Maria, Sofia och Rickard på Mylla Mat
Här nedanför hittar du längre texter, filmer och annat som du kan ha glädje av när du lagar mat av råvarorna i veckans kasse.
Veckans recept
- Krämig kantarellpasta med salsa verde
- Rostad rotfruktssallad med dill- och solrospesto
- Blomkål- & äppelsoppa med citronolja & örttopping
Bonusrecept:
- Gröna linspuckar
- Grundrecept: Köttfärslimpa med gräddsås
- Och så något sött till efterrätt: Äppelpaj med vaniljsås
Så anpassar du recepten till alla!
För förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten. Istället använder du det veganska alternativ vi skickat med samt övriga ingredienser och tillbehör som du föredrar, såsom växtbaserade mejeriprodukter.
Veckans gästkock
Veckans bonde
Veckans råvara
Handla hem!
Detta är bra att ha hemma om du vill följa alla Louises recept! Men kom ihåg - det är aldrig några större problem om du saknar någon ingrediens. Det mesta går att lösa med det du redan har hemma.
- Soppa: Grädde, god olja och ett gott bröd, gärna surdegsbröd
- Pasta: Grädde, pasta, sardeller, kapris
- Rotfruktssallad: Vitlök, citron, solroskärnor, pumpakärnor, rapsolja, prästost