Nr 29, vecka 17/2020 - Mylla

Nr 29, vecka 17/2020

Den härliga vårsäsongen startar nu

Äntligen är de första skånska tomaterna här. Som vi har längtat! Det är ju ändå charmen med att äta mer i säsong, att få längta efter det som kommer. Och nu börjar den härligaste tiden, med primörer och annat. Rotselleri i all ära, men tomater är lite mer lättanvänt i matlagningen...

Inte nog med att tomaterna är här, även den svenska gurkan har kommit och du hittar därför både tomat, gurka och en salladsmix av småblad från våra stadsodlare i  veckans kasse.

Långsamt börjar en ny verklighet bli vardag, och med solens hjälp och rapsfält som börjar skifta i gult så känns det ändå som att det finns hopp om livet. Vi är fortsatt så glada och stolta över ha dig och alla andra som handlar hos som kund, tillsammans kan vi verkligen göra skillnad för alla de bönder och mathantverkare som har det tufft just nu. Från våra bönder kommer de varmaste hälsningar, och de intygar att din beställning verkligen gör skillnad i deras vardag.

Vi önskar er en riktigt smakrik och fin vårvecka!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

Inspiration till veckans middagar

Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där tomat är en viktig råvara!

Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

Mer att läsa:

Veckans bonde: MoE Tomat

Veckans råvara: Tomat

Alltid på Mylla

 

Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
Föregående Nr 33, vecka 21/2020

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.