
Nr 26, vecka 14/2020
En tid att värdesätta det lokala
Ännu en omtumlande vecka har gått, med fortsatta krisrubriker och ändrade förutsättningar för både oss och alla våra bönder och producenter. Vi på Mylla är stolta och glada över att så många nu väljer att stötta det lokala, och alla era beställningar betyder oerhört mycket för alla våra leverantörer. Så tack för att ni väljer att handla hos Mylla!
Det betyder också att det här har blivit en snabb resa med många förändringar för oss. Vi jobbar så hårt vi kan för att hänga med i svängarna, och är så glada att ni följer med oss på resan. Hela vår mission med Mylla är att inspirera oss alla till att värdesätta både maten vi äter och personerna som jobbar med att göra den - och kanske kan den här påsken ge oss tillfälle till det. En möjlighet att äta och njuta av maten tillsammans, även om det inte är lika många till bords som vanligt. Det kan vara fint så.
Nästa vecka blir det mer påskmat i butiken, och påskleverans blir det på skärtorsdagen. Vi hoppas att vårvärmen kommer tillbaka så att vi får in mer sparris, för veckans leverans sålde slut rekordsnabbt. Men sparrissäsongen har ju bara börjat, och för att inspirera tar vi med er på besök hos vår odlare Lundasparris.
Välkommen till Mylla, vi hoppas att ni ska trivas tillsammans med oss!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
- Broccoli- och quinoasallad med nablusi och srirachamajonnäs, från Nablus Mejeri
- Skånsk pasta Carbonara, från Caroline Vass
- Örtkyckling (eller tupp) med brysselkål och belugalinser, från Susanna Bill
- Medelhavslåda med halloum och salsiccia, från Nablus Mejeri
- Gråärtsfalafel med ramslöksdressing och syrade grönsaker, från Christian Liljeblad
- Morotssoppa med riv, från Kaka på kaka
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där ost är en viktig råvara!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Lundasparris
Veckans råvara: Sparris
Alltid på Mylla