Nr 26, vecka 14/2020 - Mylla

Nr 26, vecka 14/2020

En tid att värdesätta det lokala

Ännu en omtumlande vecka har gått, med fortsatta krisrubriker och ändrade förutsättningar för både oss och alla våra bönder och producenter. Vi på Mylla är stolta och glada över att så många nu väljer att stötta det lokala, och alla era beställningar betyder oerhört mycket för alla våra leverantörer. Så tack för att ni väljer att handla hos Mylla!

Det betyder också att det här har blivit en snabb resa med många förändringar för oss. Vi jobbar så hårt vi kan för att hänga med i svängarna, och är så glada att ni följer med oss på resan. Hela vår mission med Mylla är att inspirera oss alla till att värdesätta både maten vi äter och personerna som jobbar med att göra den - och kanske kan den här påsken ge oss tillfälle till det. En möjlighet att äta och njuta av maten tillsammans, även om det inte är lika många till bords som vanligt. Det kan vara fint så.

Nästa vecka blir det mer påskmat i butiken, och påskleverans blir det på skärtorsdagen. Vi hoppas att vårvärmen kommer tillbaka så att vi får in mer sparris, för veckans leverans sålde slut rekordsnabbt. Men sparrissäsongen har ju bara börjat, och för att inspirera tar vi med er på besök hos vår odlare Lundasparris.

Välkommen till Mylla, vi hoppas att ni ska trivas tillsammans med oss!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

Inspiration till veckans middagar

Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där ost är en viktig råvara!

Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

Mer att läsa:

Veckans bonde: Lundasparris

Veckans råvara: Sparris

Alltid på Mylla

 

Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
Föregående Nr 33, vecka 21/2020

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.