
Nr 24, vecka 12/2020
Värna det lokala i tuffa tider
Nyhetsflödena fylls av krisrubriker, och det är både lätt och naturligt att bli orolig över vad som händer i vårt samhälle. Är den stora krisen här nu, och kommer det bli svårt att få tag på mat? Efter att ha pratat med våra bönder och producenter kan vi lugna er på den punkten - vi kommer fortsätta leverera lokala råvaror i säsong varje vecka!
Om något visar den uppkomna situationen vikten av att ha en bra och lokal livsmedelsproduktion. Utan den blir vi sårbara, och det är viktigt att vi stöttar våra lokala bönder så att de kan fortsätta med sitt fina arbete att producera maten till oss. Och glöm inte heller alla de mindre butiker, caféer och restauranger har snabbt fått det riktigt tufft nu när många håller sig hemma. Gå ut och ta en kaffe eller köp med dig mat från den lokala restaurangen om du inte vill äta på plats. Vi behöver hjälpa varandra just nu, och om det är något som gläder mig i den här situationen är hur många så snabbt pratar om just det - omtanke om andra, att vi hjälps åt och gör det bästa av situationen. Så kanske, kanske kan det finnas en silverkant på även det här molnet.
Men allt handlar inte om Corona för oss just nu. Bland annat förbereder vi för påsk, med både presentkassar och specialsortiment! Vi återkommer om det...
Ta hand om er och varandra!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
- Baconburgare med rödkål- och äppleslaw och friterade potatisskal, från Christian Liljeblad
- Morotssoppa med stekta gråärter, från Marcus "Kocken på åkern" Nilsson
- Kycklingpanna med bacon och äpple, från Maria Dahlquist
- Rostad rotfruktssallad med dill- och solrospesto, från Louise Bondebjer
- Ramslökspesto, från Maria Dahlquist
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en viktig råvara!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Tolånga 17
Veckans råvara: Ramslök
Tillagning av ärter, linser och bönor
Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!