Nr 24, vecka 12/2020 - Mylla

Nr 24, vecka 12/2020

Värna det lokala i tuffa tider

Nyhetsflödena fylls av krisrubriker, och det är både lätt och naturligt att bli orolig över vad som händer i vårt samhälle. Är den stora krisen här nu, och kommer det bli svårt att få tag på mat? Efter att ha pratat med våra bönder och producenter kan vi lugna er på den punkten - vi kommer fortsätta leverera lokala råvaror i säsong varje vecka!

Om något visar den uppkomna situationen vikten av att ha en bra och lokal livsmedelsproduktion. Utan den blir vi sårbara, och det är viktigt att vi stöttar våra lokala bönder så att de kan fortsätta med sitt fina arbete att producera maten till oss. Och glöm inte heller alla de mindre butiker, caféer och restauranger har snabbt fått det riktigt tufft nu när många håller sig hemma. Gå ut och ta en kaffe eller köp med dig mat från den lokala restaurangen om du inte vill äta på plats. Vi behöver hjälpa varandra just nu, och om det är något som gläder mig i den här situationen är hur många så snabbt pratar om just det - omtanke om andra, att vi hjälps åt och gör det bästa av situationen. Så kanske, kanske kan det finnas en silverkant på även det här molnet.

Men allt handlar inte om Corona för oss just nu. Bland annat förbereder vi för påsk, med både presentkassar och specialsortiment! Vi återkommer om det...

Ta hand om er och varandra!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

Inspiration till veckans middagar

Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en viktig råvara!

Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

Mer att läsa:

Veckans bonde: Tolånga 17

Veckans råvara: Ramslök

Tillagning av ärter, linser och bönor

Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!

Föregående Nr 33, vecka 21/2020

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.