Nr 23, vecka 11/2020 - Mylla

Nr 23, vecka 11/2020

Vårtecken med ramslök i kassen

Det knoppas i buskarna och vi går mot ljusare tider. Även hos våra odlare börjar det märkas att våren är på väg, och ett av det mest efterlängtade vårtecknet är när ramslöken börjar titta upp ur marken. Den här veckan bjuder vi på den allra första skörden av de ljuvliga bladen, och tipsar om en god ramslökspesto. 

Vi besöker också Eva och Mikael på Tockafarmens ungtupp, som är veckans bonde. I köttkassen hittar du förstås också kött från deras gård och det smakrika köttet fungerar fint att använda istället för kycklingen i de andra recepten vi tipsar om denna vecka. Missa inte intervjun, där du också får höra om hur deras tuppar hittade ända till Nobelmiddagen!

Bakom kulisserna är det som vanligt full rulle, med nya spännande företagssamarbeten och annat på gång. Vill du veta mer om hur du och dina kollegor kan få kassen levererad till jobbet? Hör av dig till oss!

Vi önskar dig en smaklig vårvecka!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

Inspiration till veckans middagar

Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en viktig råvara!

Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

Mer att läsa:

Veckans bonde: Tockafarmens ungtupp

Veckans råvara: Potatis

Tillagning av ärter, linser och bönor

Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!

Föregående Nr 33, vecka 21/2020

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.