Nr 22, vecka 10/2020 - Mylla

Nr 22, vecka 10/2020

Matinnovation för hållbarhet 

Hand upp om du också tänker att du borde äta mer fisk, men har svårt att hitta hållbara alternativ! Och vet du, i veckans kasse bjuder vi på just hållbar fisk. Rödstrimman kommer från Gårdsfisk, som har tagit sig an miljöproblemen inom fiskeindustrin genom att utveckla ett helt nytt system för fiskodling. I nära samarbete med lantbrukare odlas fisken på land, närmare bestämt i en gammal stallbyggnad utanför Kristianstad.

Bland receptinspirationen finns två goda recept som passar bra till rödstimman, och själva är vi extra nyfikna på rödstrimma med rödvinssås!

Vi börjar nu också få rapporter om de första vårtecknen från våra odlare, och redan i nästa veckas kasse kommer vårens första ramslök finnas med! Denna delikatess är efterlängtad, och ett tydligt tecken på att säsongen med primörer väntar runt hörnet.

Till sist vill vi tacka er alla för alla uppmuntrande ord! Det är fantastiskt att jobba med detta och mötas av era hejarop - stort tack!

Med det önskar vi er en riktigt god och härlig vecka!
Maria & Rickard 

Ladda ner Veckans Mylla

Inspiration till veckans middagar

Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där morötter är en viktig råvara!

Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

Mer att läsa:

Veckans bonde: Gårdsfisk

Veckans råvara: Rödstrimma

Tillagning av linser och bönor

Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!

Föregående Nr 33, vecka 21/2020

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.