Nr 20, vecka 8/2020 - Mylla

Nr 20, vecka 8/2020

Spännande med svamp året runt

Det finns några råvaror som hänger med oss året runt. Potatis, lök och morötter är en sådan stapelvara som vi äter mycket av under alla säsonger, och svampen hör definitivt också dit. Den här veckan sätter vi därför fokus på svamp, och bjuder på flera sorter i veckans kasse.

För svamp är ju mer än bara champinjoner, även om den fortfarande är den överlägset vanligaste svampen på våra middagstallrikar. Följ med till Rikard på Saxtorp Svamp och inspireras av hans engagemang i olika sorters svampar och hur han ser på framtiden för svamp.

Apropå framtid, så var vi i förra veckan och besökte en av Sveriges första och största fiskodlingar på land! Om ett par veckor dyker nämligen fisk upp i kassen, och vi kommer kunna bjuda på mycket spännande kunskap kring fisk, hållbarhet och innovativa sätt att odla fisk. 

Vi önskar er en riktigt god vecka!
Maria & Rickard 

Ladda ner Veckans Mylla

Inspiration till veckans middagar

Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept för svamp av olika slag!

Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

Mer att läsa:

Veckans bonde: Saxtorp Svamp

Veckans råvara: Svamp

Tillagning av linser och bönor

Föregående Nr 33, vecka 21/2020

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.