Nr 2, vecka 40/2019 - Mylla

Nr 2, vecka 40/2019

Oktober - jordens grönaste fest!

Den här veckan har vi fått titta in bakom kulisserna på Jord i Malmö, ett kafé och butikskoncept som bjuder på modern, smakrik och växtbaserad mat. Låt dig inspireras av Hannahs och Elins härliga rätter.

Är det din första kasse från oss hälsar vi dig extra varmt välkommen till Myllas värld. Enkelt, lokalt och gott är våra slagord. Och finns det något vi kan göra ännu enklare och bättre så hör gärna av dig och berätta!

Vi hoppas att det ska smaka!
Maria, Sofia och Rickard på Mylla Mat

Här nedanför hittar du längre texter, filmer och annat som du kan ha glädje av när du lagar mat av råvarorna i veckans kasse. 

Läs Veckans Mylla som pdf

Veckans recept

Hummus på gula ärtor!
Istället för att använda kikärtor till hummus så kan du göra det på svenska gula ärtor. Det behövs bara lite extra tid till förberedelse. 

Så gör du med de gula ärterna!

Skölj ärterna noga. Lägg dem i en skål med kallt vatten.Låt stå över natten eller ca 8 timmar. Koka upp rikligt med vatten och salt (2,5%). Koka dem försiktigt i ca 15 min, tills de har blivit mjuka.

Så anpassar du recepten till alla!
För enkelhetens skull utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten. Istället använder du det veganska alternativ vi skickat med samt övriga ingredienser och tillbehör som du föredrar, såsom växtbaserade mejeriprodukter.

Veckans kock

Elin och Hannah på Jord

Veckans bonde

Lackalänga PLB

Veckans råvara

Jordärtskocka

 

Föregående Nr 33, vecka 21/2020

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.