Nr 19, vecka 7/2020 - Mylla

Nr 19, vecka 7/2020

Mustigt med rotsaker inför sportlovet

Det blåser hårt och låt oss hoppas att det är vinterns sista pust vi har upplevt nu. Vi längtar till vårsäsongen och allt vad den innebär med både härligare väder och - kanske framförallt - härliga primörer från våra odlare. Just nu hör vi dock att det finns en oro hos dem. Grödorna har börjat ta fart av den milda vintern, så en köldknäpp nu skulle innebära en stor risk att skörden skadas. Låt oss hoppas på att det milda vädret håller i sig i både februari och mars.

Nästa vecka är sportlovsvecka, och vad passar bättre då än mustiga rotfruktsgrytor och varma soppor att ta med ut på utflykt? Perfekt i säsong och i kassen finns gott om lokala rotsaker som passar fint. 

Bakom kulisserna jobbar vi också med att utveckla bolaget, och det händer spännande saker just nu. Vi tittar på nya och större lokaler, träffar spännande människor som vi hoppas få jobba med och diskuterar samarbete och utlämningsställe på nya och bra platser. Full fart med andra ord, och vi är glada att du är med på resan tillsammans med oss!

Vi önskar dig en smakrik vecka!
Maria & Rickard 

Ladda ner Veckans Mylla

Inspiration till veckans middagar

Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept för betor av olika slag!

Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

Mer att läsa:

Veckans bonde: Toftebo Kalkon

Veckans råvara: Kalkon

Tillagning av gröna linser

Föregående Nr 33, vecka 21/2020

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.