Nr 14, vecka 2/2020 - Mylla

Nr 14, vecka 2/2020

Tack 2019 - välkommen 2020!

Ett nytt år ligger framför oss med oskrivna blad. Vad har du för löften, ambitioner eller önskningar inför det nya året? Vi lovar att fortsätta leverera lokal mat i säsong, direkt från bonden hem till dig. Det är både godare, mer hälsosamt och mer klimatsmart - tre nyårslöften i ett!

Men först har vi tittat tillbaka på året som har gått. I vår årskrönika kan du läsa mer om vad som hänt, och hur vi tänker kring framtiden. Som alltid i ett nytt företag, så är det en resa som går i full fart. Det är en berg-och-dalbana utan dess like, med lika ofantligt höga toppar då man känner sig oövervinnelig som nattsvarta dalar då vi undrar vad vi har gett oss in i.

Och ni är många som vill hjälpa till, vilket vi är så oerhört glada över! Och det behövs. För vi två kan inte driva den här omställningen själva. Tillsammans är vi starka och kan göra skillnad. Hjälp oss genom att fortsätta handla hos oss och genom att berätta om oss för era vänner och kollegor. Hjälp oss genom att tala om för oss vad ni vill ha och inte ha, så att vi kan göra Mylla ännu bättre under 2020.

Tack till alla bönder, gästkockar, kunder, volontärer, vänner och andra kloka människor vi har stött på under året. Tack för att vi har fått ventilera och bolla våra tankar med er. Tack för att ni har peppat oss. Tack för att ni är så generösa med er kunskap. Tack för att ni talar om för oss att vi behövs. Tack.

Maria & Rickard

 

Ladda ner Veckans Mylla

Inspiration till veckans middagar

Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept för morötter!

Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

Mer att läsa:

Veckans bonde: Linus på Möllegårdens morötter

Veckans råvara: Morot

Föregående Nr 33, vecka 21/2020

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.