
Nr 14, vecka 2/2020
Tack 2019 - välkommen 2020!
Ett nytt år ligger framför oss med oskrivna blad. Vad har du för löften, ambitioner eller önskningar inför det nya året? Vi lovar att fortsätta leverera lokal mat i säsong, direkt från bonden hem till dig. Det är både godare, mer hälsosamt och mer klimatsmart - tre nyårslöften i ett!
Men först har vi tittat tillbaka på året som har gått. I vår årskrönika kan du läsa mer om vad som hänt, och hur vi tänker kring framtiden. Som alltid i ett nytt företag, så är det en resa som går i full fart. Det är en berg-och-dalbana utan dess like, med lika ofantligt höga toppar då man känner sig oövervinnelig som nattsvarta dalar då vi undrar vad vi har gett oss in i.
Och ni är många som vill hjälpa till, vilket vi är så oerhört glada över! Och det behövs. För vi två kan inte driva den här omställningen själva. Tillsammans är vi starka och kan göra skillnad. Hjälp oss genom att fortsätta handla hos oss och genom att berätta om oss för era vänner och kollegor. Hjälp oss genom att tala om för oss vad ni vill ha och inte ha, så att vi kan göra Mylla ännu bättre under 2020.
Tack till alla bönder, gästkockar, kunder, volontärer, vänner och andra kloka människor vi har stött på under året. Tack för att vi har fått ventilera och bolla våra tankar med er. Tack för att ni har peppat oss. Tack för att ni är så generösa med er kunskap. Tack för att ni talar om för oss att vi behövs. Tack.
Maria & Rickard
Inspiration till veckans middagar
- Kaneldoftande morotsgryta med helbakad rotselleri, från Sofia Tronêt Fernberg
- Svampbiffar med hasselbackade rotfrukter, från Julia Tuvesson
- Pasta med klimatsmart köttfärssås
- Morotssoppa med riv, från Milo på Kaka på Kaka
- Köttfärslimpa med gräddsås, från Sofia Tronêt Fernberg
- Quinoa-otto med polkabetor, från Hannah och Elin på Jord
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept för morötter!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Linus på Möllegårdens morötter
Veckans råvara: Morot