Nr 13, vecka 51/2019 - Mylla

Nr 13, vecka 51/2019

Tack för året som gått!

Det lackar mot jul, och som så många andra räknar vi nu också ner mot julledighet och lugnare dagar. Den här veckan har vi slagit alla rekord i antal beställningar, och vi är så glada att vi är så många som ser värdet i att servera mer lokalt både i vardagen och på julbordet! Det gör verkligen skillnad, både för alla de bönder och hantverksmässiga producenter vi jobbar med, och för klimatet. Det är tack vare ditt stöd som vi fortsätter satsa på att göra det enklare att handla lokalt. Så tack för ditt stöd och för att du handlar hos oss! 

Efter en intensiv höst tar vi nu ett par veckor julledigt då vi laddar om, för att komma tillbaka med full energi i början av januari igen. Den första leveransen efter helgerna blir den 9 januari, med sista beställningsdag den 5 januari. Och vad kan vara ett bättre sätt att börja året på, än med en lokal gårdskasse laddat med gröna och lokala råvaror!? Kanske känner du fler som behöver få en nystart på vardagen, med mer närproducerat och inspiration till nya rätter och råvaror? Tipsa dem gärna om att börja handla hos Mylla. Ju fler vi är som handlar lokalt, desto större påverkan skapar vi tillsammans!

Med det vill vi önska dig en riktig God (och smakrik) Jul. 
Välkommen tillbaka 2020 - vi lovar ett spännande, lokalt och gott nytt år!
Maria, Sofia & Rickard  

 

Läs Veckans Mylla som pdf

Veckans recept

 

Så anpassar du recepten till alla!

För förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten. Istället använder du det veganska alternativ vi skickat med samt övriga ingredienser och tillbehör som du föredrar, såsom växtbaserade mejeriprodukter.

Veckans gästkockar

Veckans bonde

Blå Hoddan Fisk

Veckans råvara

Grönkål

Handla hem!

Om du vill följa våra julrecept till punkt och pricka behöver du komplettera vår Gårdskasse.  Du kan ofta utesluta eller ersätta med liknande produkter du redan har hemma, men läs recepten noga innan du börjar.
Smaklig spis!

Föregående Nr 33, vecka 21/2020

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.