
Nr 13, vecka 51/2019
Tack för året som gått!
Det lackar mot jul, och som så många andra räknar vi nu också ner mot julledighet och lugnare dagar. Den här veckan har vi slagit alla rekord i antal beställningar, och vi är så glada att vi är så många som ser värdet i att servera mer lokalt både i vardagen och på julbordet! Det gör verkligen skillnad, både för alla de bönder och hantverksmässiga producenter vi jobbar med, och för klimatet. Det är tack vare ditt stöd som vi fortsätter satsa på att göra det enklare att handla lokalt. Så tack för ditt stöd och för att du handlar hos oss!
Efter en intensiv höst tar vi nu ett par veckor julledigt då vi laddar om, för att komma tillbaka med full energi i början av januari igen. Den första leveransen efter helgerna blir den 9 januari, med sista beställningsdag den 5 januari. Och vad kan vara ett bättre sätt att börja året på, än med en lokal gårdskasse laddat med gröna och lokala råvaror!? Kanske känner du fler som behöver få en nystart på vardagen, med mer närproducerat och inspiration till nya rätter och råvaror? Tipsa dem gärna om att börja handla hos Mylla. Ju fler vi är som handlar lokalt, desto större påverkan skapar vi tillsammans!
Med det vill vi önska dig en riktig God (och smakrik) Jul.
Välkommen tillbaka 2020 - vi lovar ett spännande, lokalt och gott nytt år!
Maria, Sofia & Rickard
Veckans recept
- Grönkålspaj med cheddar och frasigt valnötstäcke, från Julia Tuvesson
- Inlagd svamp, från Maria Dahlquist
- Rostad vintersallad med brysselkål, röd spetskål samt apelsindressing, från Louise Bondebjer
- Vego-revbensspjäll av lupintempeh, från Lupinta
- Rödkålssallad med marinerad tofu, från Susanna Bill
- Grönkålskaka med valnötter och ädelost, från Maria Dahlquist
- Rödkålstarteletter med feta och rosmarin, från Maria Dahlquist
- Ugnsbakad rotselleri, från Susanna Bill
- Grönkålssallad med saffransmarinerad tempeh, från Lupinta
Så anpassar du recepten till alla!
För förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten. Istället använder du det veganska alternativ vi skickat med samt övriga ingredienser och tillbehör som du föredrar, såsom växtbaserade mejeriprodukter.
Veckans gästkockar
Veckans bonde
Veckans råvara
Handla hem!
Om du vill följa våra julrecept till punkt och pricka behöver du komplettera vår Gårdskasse. Du kan ofta utesluta eller ersätta med liknande produkter du redan har hemma, men läs recepten noga innan du börjar.
Smaklig spis!