Nr 12, vecka 50/2019
Favoriter i repris innan vi frossar i julmaten
Innan det blir julmat för hela slanten så ägnar vi denna veckas kasse åt några av de mest populära recepten och gästkockarna från hösten som har gått. Det blir prästostbiffar från Julia Tuvesson, fredagsmys på Myllas vis från Sofia Tronêt Fernberg och morotssoppa från Milo på Kaka på kaka.
Men vi kan förstås inte låta bli att blicka mot julen, det är ju trots allt en av våra största mathögtider! Vi vill att du ska kunna fylla julbordet med lokala råvaror, och göra julen så skånsk som möjligt - det blir ju både godare och mer klimatsmart så. Därför har vi nu öppnat upp för att beställa din alldeles egna julkasse hos oss. Välj helt fritt i julsortimentet och beställ dina favoriter på julbordet!Vi önskar dig en smaklig vecka i decembermörkret!
Maria, Sofia och Rickard
Här nedanför hittar du längre texter, filmer och annat som du kan ha glädje av när du lagar mat av råvarorna i veckans kasse.
Veckans recept
Så anpassar du recepten till alla!
För förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten. Istället använder du det veganska alternativ vi skickat med samt övriga ingredienser och tillbehör som du föredrar, såsom växtbaserade mejeriprodukter.
Veckans gästkockar
Veckans bonde
Veckans råvara
Handla hem!
Om du vill följa våra best of-recept till punkt och pricka behöver du köpa eller ha detta hemma. Du kan ofta utesluta eller ersätta med liknande produkter du redan har hemma.
Fredagsmys på Myllas vis
olivolja, flingsalt, sötpotatis, ljus vinäger, spiskummin, timjan, tomatpuré, soja, kryddblandning (t ex persillade örtagårdskrydda, pasta rossa, eller tacokrydda)
Prästostbiffar med rostad potatissallad och karpisdipp
ägg, riven lagrad prästost, ströbröd, salt och svartpeppar, dill, crème fraiche, kapris, salt, svartpeppar
Morotssoppa med riv
grönsaksbuljong, chiliflakes, crème fraiche, olivolja, en nypa flingsalt