
Nr 1, vecka 39/2019
Välkommen till oss!
Du håller nu i den allra första utgåvan av Veckans Mylla. Så roligt att du också vill förenkla din vardag, äta god mat och stötta lokala bönder!
Varje vecka får du träffa en gästkock och en bonde. Du får tre inspirerande recept att använda till råvarorna som finns i kassen. Vi sätter också ljuset på olika råvaror i säsong. Några har du full koll på, andra kanske är nya för dig. Oavsett så hoppas vi att det ska inspirera dig till en enklare, godare och mer lokal vardag.
Vi hoppas att det ska smaka!
Maria, Sofia och Rickard på Mylla Mat
Här nedanför hittar du längre texter, filmer och annat som du kan ha glädje av när du lagar mat av råvarorna i veckans kasse.
Veckans recept
Så anpassar du recepten till alla!
För enkelhetens skull utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten. Istället använder du det veganska alternativ vi skickat med samt övriga ingredienser och tillbehör som du föredrar, såsom växtbaserade mejeriprodukter.
Kumminkål och stekt nobelkorv med senap och potatis
Morotssoppa med morotsblastpesto och stekta gråärter
Veckans kock
Marcus "Kocken på åkern" Nilsson