Nr 1, vecka 39/2019

Nr 1, vecka 39/2019

Välkommen till oss!

Du håller nu i den allra första utgåvan av Veckans Mylla. Så roligt att du också vill förenkla din vardag, äta god mat och stötta lokala bönder!

Varje vecka får du träffa en gästkock och en bonde. Du får tre inspirerande recept att använda till råvarorna som finns i kassen. Vi sätter också ljuset på olika råvaror i säsong. Några har du full koll på, andra kanske är nya för dig. Oavsett så hoppas vi att det ska inspirera dig till en enklare, godare och mer lokal vardag.

Vi hoppas att det ska smaka!
Maria, Sofia och Rickard på Mylla Mat

Här nedanför hittar du längre texter, filmer och annat som du kan ha glädje av när du lagar mat av råvarorna i veckans kasse. 

Läs Veckans Mylla som pdf

Veckans recept

Så anpassar du recepten till alla!
För enkelhetens skull utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten. Istället använder du det veganska alternativ vi skickat med samt övriga ingredienser och tillbehör som du föredrar, såsom växtbaserade mejeriprodukter.

Kumminkål och stekt nobelkorv med senap och potatis

Morotssoppa med morotsblastpesto och stekta gråärter

Äppelstekt karré i krämig sås

Veckans kock

Marcus "Kocken på åkern" Nilsson

Veckans bonde

Ur Vår Jord

Veckans råvara

Råvara: Morot

Svinntipset: Pesto på morotsblast

5 sätt att skära en morot

Föregående Nr 31, vecka 19/2020

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här