Möt producenterna

VARVA Grönbetesägg

varva2.jpg__PID:b25b3f7f-86ce-428c-b5e9-70332bb86d95
varva_logo.png__PID:0fb4d1b2-5b3f-4f86-8ef2-8cb5e970332b

Ägg för bättre jordhälsa!

VARVA är ett företag som använder innovativa modeller och djur på holistiskt planerat bete för att förbättra jordhälsan och djurhälsan på gårdar i Skåne. Syftet med VARVA är att accelerera omställningen till ett holistiskt och regenerativt jordbruk där maten är vår primära metod för att bygga livskraftiga ekosystem.

Holistiskt planerat bete utgår från naturens egen kraft att öka jordens bördighet och bygger på hur flockdjur beter sig i det vilda. Med flyttbara elstängsel och små dagliga hagar betas, trampas och gödslas alla växter kraftigt och jämt under en kort period för att sedan få rejält med tid för återhämtning. Djuren får en bredare diet samtidigt som gräset får optimala förhållande för att skapa levande jordar fulla med liv.

Från VARVA
varva1.jpg__PID:5b3f7f86-cef2-4cb5-a970-332bb86d95d5

Vad är grönbetesägg?

Grönbetesäggen från VARVA  bygger att hönsen alltid för tillgång till färskt grönbete där de får leta efter småkryp och äta gräs och örter. Genom ett mobilt hönshus och stängsel kan djuren röra sig över större ytor och förbättra jordhälsan och mikrolivet i marken.

varva3.jpg__PID:3f7f86ce-f28c-45e9-b033-2bb86d95d553

Följ VARVA

Följ VARVA på sociala medier

Handla Grönbetesägg från VARVA

Grönbetesägg 15-pack
Grönbetesägg 15-pack

Grönbetesägg 15-pack

89 kr

Varvas grönbetesägg är en produkt som skapas utifrån tjänsten på jordhälsa som VARVA erbjuder lantbrukare. Hönsen hålls i flockar om 350-550 hönor där de sover och värper i mobila hönshus som dagligen flyttas efter en flock betesdjur. Hela dagen är de ute i hagen med gott om plats där de får alla möjligheter att uttrycka sitt naturliga beteende och en bred diet av örter, baljväxter, gräs, insekter och smådjur utöver deras vanliga foder. De levererar ekosystemtjänster genom att sprida ut betesdjurens spillning, äta parasiter och skadedjur, och ge näring till växterna och jorden. Utöver betet ges hönsen ett helt växtbaserat färdigfoder innehållande framförallt vete, majs, raps, havre och soja. 

Lantbrukaren får bättre jordar fyllda med näring, hönsen får ett liv i det fria och ni får ägg som smakar fantastiskt. 

Ursprung

Land: Sverige
Landskap: Skåne
Producent: VARVA

Fakta
Namn: Grönbetesägg
Pris: 5.9 kr/ägg

Innehållsförteckning
Hönsägg från höns som går ute

Förvaring
Torrvara, Förvaras helst kallt (8-16 grader)

View Details

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.