Möt människorna bakom
Smålands Svamp
![Smålands svamp (1).jpg__PID:654e80a0-3a98-49c6-8567-89889ade6dae](https://cdn.shopify.com/s/files/1/0264/0216/0688/files/Smalands_svamp_1.jpg?v=1716815532)
![Frame 119.jpg__PID:b571a871-537a-47a0-92ea-52e765214fa4](https://cdn.shopify.com/s/files/1/0264/0216/0688/files/Frame_119.jpg?v=1713164579)
Storskaligt & Småländskt
Izabelle och Teyyar jobbade tidigare i restaurangbranschen och såg att det fanns stor efterfrågan på svenskodlad svamp. 2022 gick startskottet till familjeföretaget som idag odlar 30 ton svamp i månaden i småländska Traryd som är en av de största anläggningarna i landet.
De står för storskalig och effektiv produktion med miljöriktiga odlingsmetoder. Samtidigt som de är väl förankrade i den småländska småbrukartraditionen, med strävsamhet, företagsamhet och mat av hög kvalitet.
I Traryd hos Izabelle och Teyyar odlas vita champinjoner, kastanjechampinjoner, portabello, delikatesschampinjoner, pärlchampinjoner, shiitake och ostronskivling. Svamparna som odlas växer på stora bäddar av kompost.
![Frame 120.jpg__PID:e8b571a8-7153-4ad7-a052-ea52e765214f](https://cdn.shopify.com/s/files/1/0264/0216/0688/files/Frame_120.jpg?v=1713164579)
![white (15).jpg__PID:b5e8b571-a871-437a-97a0-52ea52e76521](https://cdn.shopify.com/s/files/1/0264/0216/0688/files/white_15.jpg?v=1713164579)
![white (16).jpg__PID:ffb5e8b5-71a8-4153-bad7-a052ea52e765](https://cdn.shopify.com/s/files/1/0264/0216/0688/files/white_16.jpg?v=1713164579)
”Vi är det småländska familjeföretaget som ger fler möjlighet att äta svenskodlad svamp.”
Följ odlingen på Smålands Svamp
![](https://cdn.shopify.com/s/files/1/0264/0216/0688/t/58/assets/instaicon1674040462294-1675156957267.webp?v=1675156956)
![](https://cdn.shopify.com/s/files/1/0264/0216/0688/t/58/assets/fbicon-1674040462292.webp?v=1674040462)