Möt människorna bakom

Gyllene biet

Småskalig hantverkshonung

Gyllene Biet är ett biodlingsföretag som startades 2016 och drivs av mig, Ingrid Evaldsson. Jag är en småskalig yrkesbiodlare med drygt 70 kupor i bland annat Hemsjö, Sävedalen, Nääs Slott och Öijared. Min hjärtefråga är att höja värdet på vår svenska honung och att fler ska få uppleva den smakvariation som finns. Därför skördar och slungar jag honungen bigårdsvis och flera gånger per säsong för att få fram så lokala smaker som möjligt.

På locksigillet kan du se var honungen kommer ifrån. Jag har också sortspecifik honung som är naturens delikatess, en riktig premiumhonung. Här krävs en godkänd pollenanalys från ett externt labb för att benämna honungen efter sort, exempelvis hallon, maskros, lind och ljung. Honungen är varsamt hanterad från bikupa till burk för att behålla smak och nyttigheter. I mitt nybyggda honungshus i Hemsjö slungas honungen med sol-kraft.

Biets livsviktiga uppdrag

Biets viktigaste funktion för oss människor är dock som pollinatörer av det svenska landskapet. Utan bin försvinner grödor som är beroende av pollinering som t.ex. äpplen och päron. Köper du svensk honung från en lokal biodlare så gynnar det även dina fruktträd och det svenska landskapet.

Följ Gyllene biet på sociala medier

Handla Gyllene biets honung hem till dörren!

Fast honung 350g
Fast honung 350g

Fast honung 350g

89 kr
Flytande honung i burk 350g
Flytande honung i burk 350g

Flytande honung i burk 350g

89 kr
Hallonhonung 250g
Hallonhonung 250g

Hallonhonung 250g

91 kr

Myllas matkassar

Myllas färdiga matkasse består av måltider med endast svenska råvaror. När du väljer att äta i säsong får du njuta av färskare råvaror som smakar mer. Dessutom bidrar du till kortare transporter och därmed lägre klimatpåverkan. Upptäck måltiderna i våra kassar. 

Upptäck Myllas Matkasse

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.