Möt människorna bakom
Doktor Honung
Gudarnas dryck - patenterade och prisade drycker
Gudarnas dryck är en serie patenterade och prisade drycker med decennier av forskning och
utveckling vid Lunds universitet och bioteknikföretaget ConCellae AB. Forskarna och
entreprenörerna bakom är de tekniska doktorer; Alejandra Vásquez och Tobias Olofsson. All
deras verksamhet grundar sig på att de avslöjade att honungens förankring som folkmedicin
var en okänd grupp av 13 sorters mjölksyrabakterier som samarbetar (H13microbiome®) och
som har funnits hos honungsbina under miljontals år. Dessa bakterier finns dock inte kvar i
honung idag. Och endast deras funktionella livsmedel och drycker innehåller de 13 sorters
mjölksyrabakterier där de tillsätts levande och i högt antal. Läs mer på:
www.doktorhonung.se
Dryckerna som ingår i serien, Gudarnas dryck, finns i flera varianter och är prisade för sina
fantastiska och unika smaker, där en hög halt av H13microbiome® fermenterar på olika sätt
svensk honung och bipollen direkt i flaskan, vilka frigör alla näringsämnen och aromer som
finns i bipollen och honung samt bioaktiva ämnen från bakterierna.
Dryckerna är goda, unika, exklusiva och serveras i de finaste restauranger och Caféer runtom
i Sverige och Europa. De skyddas av globala patent, är ”clean label” och består av väldigt få
ingredienser vilka är 100% svenska, även bakterierna är döpta efter svenska orter. Läs mer om
dryckerna på www.honeyhunters.se
"Vi skapar framtidens livsmedels- och dryckesinnovationer för att förbättra människors och djurs hälsa!"