Möt människorna bakom

ARWA Foodtech AB

Arwaprofile.jpg__PID:1b6588a0-a100-4715-bb00-a05d37c197cd
arwa.png__PID:a100a715-fb00-405d-b7c1-97cd0201f2ef

Historien bakom Arwa

ARWA Foodtech är ett litet familjeföretag grundat av den svensk-sudanesiska livsmedelsforskaren Arwa Mustafa. För att lindra sin hemlängtan tog Arwa med sig baobabfrukten till Sverige. När hennes vänner uppskattade smaken, väcktes idén om att skapa nyttiga produkter baserade på baobab.

Forskning har alltid varit central i ARWA Foodtech. Målet med forskningen är att framställa växtbaserade produkter som främjar hälsa och hållbarhet.

Vår vision är att tänja gränserna för baobab-fruktens användning och maximera dess potential för att skapa nya, hälsosamma och hållbara livsmedel. Genom direkt samarbete med bönder i Sudan och Senegal säkerställer vi rättvisa villkor och bidrar till lokal utveckling utan mellanhänder. Vi strävar efter att inte bara erbjuda näringsrika produkter utan också att stödja de samhällen där baobab odlas.

Handla från Baobab
Baobab.jpg__PID:88a0a100-a715-4b00-a05d-37c197cd0201

Var kommer Baobab från?

Baobabfrukten som vi använder kommer från Sudan och Senegal i Afrika. Den växer på enorma träd som kallas för "livets träd". De har förmågan att suga upp stora mängder vatten och används som vattenreservoarer av både människor och djur.

Följ ARWA i sociala medier

Handla Creamy Baobab online

Creamy Baobab
Creamy Baobab
Creamy Baobab
Creamy Baobab
Creamy Baobab
Creamy Baobab

Creamy Baobab

39 kr

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.